Çfarë do t’u kërkohet shqiptarëve para udhëtimit në BE? Shtetet shpalosin online protokollet antiCOVID të udhëtimit

Me vendimin e BE kufijtë u hapën, por informacioni kryesor që duhet të njohin të qytetarët e Shqipërisë ka të bëjë me rregullat anitcovid që secili shtet aplikon në mënyrë të pavarur. Pavarësisht nëse janë të vaksinuar apo jo testi PCR 72 orë para udhëtimit drejt BE-së është i domosdoshëm për shumë shtete anëtare. Ndonjë vend  mund të gjykojnë nëse duhet të vendoset karantina apo jo, pavarësisht se nuk është qëllim në vetvete. Informacionet lidhur me secilin shtet dhe rregullat që aplikojnë mund të gjenden në sitin Re-open EU: reopen.europe.eu. Vendimi i KE flet për heqje të rregullave nga 18 qershori.

Por secili shtetet anëtar mbetet kompetent për të përcaktuar afatin, se kur do të heqë kufizimet me Shqipërinë dhe dy vendet e tjera të Ballkanit, ndaj duhet informacion para udhëtimit

Disa rekomandime të KE në 19 Maj

. Shtetet Anëtare mbeten përgjegjëse për kufizime jo-diskriminuese për udhëtarët që posedojnë një Certifikatë të Gjelbër Dixhitale.

- Këshillat shkencore dhe provat empirike mbi efektet e vaksinimit

- Kjo dëshmi sugjeron që kufizimet e udhëtimit mund të hiqen për personat kanë marrë dozën e fundit të rekomanduar të një vaksine COVID-19 të autorizuar në BE

- Fëmijët e përjashtuar nga vaksinimi COVID-19 udhëtojnë me prindërit e tyre të vaksinuar me test negativ PCR COVID-19, 72 orë para se të kalojnë kufirin e zona e BE + që do të thotë se shtetet Anëtare mund të kërkojnë testime shtesë pas mbërritjes.

- Shtetet Anëtare mund të konsiderojnë krijimin e një portali ku personat që banojnë jashtë zonës së BE + mund të kërkojnë njohjen e certifikatës së tyre të vaksinimit të lëshuar nga një vend i tretë si provë e besueshme e vaksinimit dhe / ose për lëshimin e një ‘Green Green’ Certifikata ‘.

- Shtetet Anëtare mund të vendosin të heqin dorë nga kufizimet për udhëtarët e vaksinuar me një vaksinë tjetër COVID-19 që kanë përfunduar procesin e Listës së Përdorimit Emergjent të OBSH-së.

-Kur Shtetet Anëtare vendosin të heqin kufizimet për udhëtarët që posedojnë një provë të vlefshme të një vaksinimi COVID-19, Shtetet Anëtare duhet, për çdo rast, të marrin parasysh reciprocitetin e dhënë në zonën e BE +. ‘

I.K./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A mendoni se do të zbatohet kodi etik nga ministrat e kabinetit Rama 3?

Komento


×

Lajmi i fundit

John

Studimi i ministrisë së Shëndetësisë në Izarel: Doza e tretë e Pfizer redukton ndjeshëm rrezikun e infektimit