POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Djali islandez me autizëm ndërton Titanikun Lego më të madh në botë

Një fëmijë autik ka ndërtuar Titanikun më të madh në botë në modelin Lego. Anija do të bëjë debutimin e saj në Muzeun Titanik në Pigeon, Forge Tennesse. Brynjar Karl Bigisson, ndërtoi kopjen e Titanik me 56,000 tulla Lego. Është 26 metra e gjatë dhe 5 metra e lartë.

Ndonjëherë ndërtoja nga udhëzimet dhe ndonjëherë përdorja imagjinatën time.

 Brynjar Karl Bigisson

Donacionet nga familja dhe miqtë e bënë të mundur që të blinte të gjitha tulla Lego. Brynjar thotë se ishte në gjendje të përqafonte autizmin e tij përmes ndërtimit të kopjes Titanik.


(Brynjar Karl Bigisson së bashku me gjyshin e tij)

Para se të fillonte projekti, ai kishte vështirësi në komunikim, gjë që e bënte të pakënaqur dhe të vetmuar. Tani, ai ka besim dhe po jep intervista për arritjen e tij.

Kur kam filluar procesin e ndërtimit, kam pasur një person që më ndihmonte në çdo hap që unë merrja, por sot, unë jam duke studiuar pa asnjë mbështetje. Notat e mia janë rritur, dhe shokët e klasës më konsiderojnë mua si kolegë të tyre. Unë pata mundësi për të udhëtuar dhe për të eksploruar dhe për të takuar njerëz të mrekullueshëm.

Brynjar Karl Bigisson


(Titaniku Lego më i madh i ndërtuar)

Nëna e Brynjarit ajo ndihej plotësisht e ardhmen e tij si pasojë e autizmit të tij dhe ajo shqetësohej për pengesat që shumë fëmijë në spektrin e autizmit duhet të kapërcejnë. Ata mund të përballen me pengesa financiare ose mungesë mbështetjeje. Por ajo beson në rëndësinë e ëndrrave.

Komento