POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

E dini pse qentë ju nuhasin në vendet intime

Foto ilustruese

Është mjaft e zakonshme për qentë që të kërkojnë të njohin dikë me anë të erës. Por nëse e keni vënë re, qentë kanë tendencën t’ju marrin erë në vendet intime, si meshkujve ashtu edhe femrave. Por e dini pse ndodh kjo gjë.

Ata e bëjnë atë me instinkt, ata kërkojnë informacion rreth personit, në të njëjtën mënyrë si me llojin e tyre. Era është ndjenja që e karakterizon një qen, që i bën ata të duan të njohin përmes hundës gjithçka që i rrethon. Gjakderdhjet, djersitja, më mirë të njohura si feromone, bartin aroma me informacion shoqëror të qenieve njerëzore dhe gjenden në sasi më të mëdha në zonat gjenitale.

Kur një qen na ankimon, ai dëshiron të zbulojë feromonet dhe kjo mund të bëjë që ai të tërhiqet në këto zona, në njerëz që sapo kanë pasur marrëdhënie seksuale ose në femra gjatë periudhës së tyre menstruale.

 

fl.mi./Shqiptarja.com
Komento