POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Ekskluzive/ Prokurori që kërkoi burg për Metën në Veting, ja pasuria

Foto ilustruese

 

Prokurori pranë Prokurorisë së Apelit për Krime të Rënda, Bujar Sheshi, do të paraqitet sot para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, organit bazë të Vetingut, për t’u njohur me rezultatet e hetimit të trefishtë, për ligjshmërinë e pasurive, pastërtinë e figurës dhe aftësitë profesionale. Trupa gjykuese që po shqyrton dosjen e prokurorit Sheshi përbëhet nga Pamela Qirko, Xhensila Pine dhe Genta Tafa. Bujar Sheshi njihet si prokurori i dosjes së ish-zv/kryeministrit, Ilir Meta, sot President i Republikës. Në vitin 2012, prokurori Sheshi i kërkoi Gjykatës së Lartë dënimin e Metës me dy vite burg, me akuzën e korrupsionit aktiv të funksionarëve të lartë shtetëror, bazuar në videon e ish-ministrit të Ekonomisë Dritan Prifti. Nga ana e saj, Gjykata e Lartë rrëzoi akuzën e Prokurorisë, duke e shpallur ish-zv/kryeministrin të pafajshëm. Ndërkaq, Shqiptarja.com publikon pasurinë e plotë të deklaruar nga Prokurori Sheshi që nga viti 2003, kohë kur ka nisur për herë të parë deklarimi i pasurive nga zyrtarët në Shqipëri. Sa i takon pasurive të paluajtshme, prokurori posedon tre banesa, një përfituar nga privatizimi, një nga dhurimi dhe një trashëgimia. Konkretisht, prokurori Sheshi në vitin 2003 deklaron një parlament 2+1, përfituar nga privatizimi, ku nuk jepet as sipërfaqja dhe as vlera. Në vitin 2012, deklaron një banesë 2+1, me sipërfaqe 160 m2, në bashkëpronësi me djalin e xhaxhait, lënë me testament nga halla. Sheshi posedon 50 % të banesës njëkatëshe. Ndërkaq, në vitin 2016, prokurori Sheshi deklaron një apartament 1+1 në Tiranë, në bashkëpronësi me vëllain. Apartamenti është lënë trashëgim pas ndarjes nga jeta të prindërve. Gjithashtu, prokuroi deklaron dy makina me vlerë 600 000 lekë dhe 900 000 lekë. Sa i takon të ardhurave, Sheshi deklaron rrogën vjetore si prokuror që varion deri në 2 milionë lekë, pagën e bashkëshortes, pensionin e nënës dhe nga viti 2010 të ardhura nga statusi i ish-pronarit për shkak të bashkëshortes.

Pasuria e prokurorit Bujar Sheshi

Viti 2003

Apartament 2+1, përfituar nga privatizimi

Makinë ‘Audi’, 600 000 lekë

Paga nga Prokuroria e Përgjithshme 1 530 000 lekë

Viti 2004

Makinë 900 000 lekë

Paga vjetore 1 482 000

Paga e gruas, 420 000 lekë

Pensioni i nënës, 102 000 lekë.

Viti 2005 (nuk deklaron asgjë)

Viti 2006

Paga si prokuror, 1 574 230 lekë.

Viti 2007

Paga si prokuror, 1 642 375 lekë.

Viti 2008

Paga si prokuror, 1 807 391 lekë.

Paga e bashkëshortes si ekonomiste në DSSH, 721 934 lekë.

Viti 2009

Paga si prokuror, 1 836 761 lekë.

Paga e bashkëshortes, 556 886 lekë.

Viti 2010

Kursime nga paga, 1 000 000 lekë

Përfituar nga statusi i ish-pronarit nga bashkëshortja, 1 680 000 lekë

Paga si prokuror, 2 040 321 lekë

Paga e bashkëshortes, 990 997 lekë

Pensioni i nënës 154 270 lekë

Viti 2011

Kursime nga paga, 800 000 lekë

Përfituar nga statusi i ish-pronarit nga bashkëshortja, 1 159 500 lekë

Paga si prokuror, 1 948 000 lekë

Paga e bashkëshortes, 868 790 lekë

Pensioni i nënës 160 000 lekë

Viti 2012

Banesë 2+1, me sipërfaqe 160 m2, në bashkëpronësi me djalin e xhaxhait, pjesa 50 %, lënë me testament nga halla.

Përfituar nga statusi i ish-pronarit nga bashkëshortja, 750 000 lekë

Kursime për vitin 2012, 300 000 lekë.

Paga si prokuror, 1 795 172 lekë

Paga e bashkëshortes, 817 322 lekë

Pensioni i nënës 160 000 lekë

Viti 2013

Përfituar nga statusi i ish-pronarit nga bashkëshortja, 740 000 lekë

Kursime nga pagat, 200 000 lekë. 

Paga si prokuror, 1 704 657 lekë

Pensioni i nënës 160 000 lekë

Viti 2014

Kursime nga pagat, 100 000 lekë. 

Paga si prokuror, 1 611 072 lekë

Pensioni i nënës 160 000 lekë

Paga e bashkëshortes, 734 712 lekë

Viti 2015

Regjistruar në ZRPP një dhomë shtesë anësore, ndërtuar që në vitin 1998, si pjesë e parlamentit 2+1.

Përfituar nga statusi i ish-pronarit nga bashkëshortja, 450 000 lekë

Bashkëshortja Aida Shehi, nga marrëdhënia me...., ka përfituar 15 372 lekë.

Bashkëshortja interesa nga blerja e bonove të thesarit, 12 407 dhe 15 565 lekë. 

Paga si prokuror, 1 684 228 lekë

Pensioni i nënës 160 000 lekë

Paga e bashkëshortes, 756 444 lekë

Viti 2016

Të ardhura nga paga, 1 816 511 lekë.

Kaluar në bashkëpronësi me vëllain apartament banimi 1+1 në Tiranës, lënë trashëgim pas ndarjes nga jeta të prindërve.

Bashkëshortja paga si ekonomiste tek OSHE, 869 864 lekë.

Kësti për kompensimin e pronës, 1 000 000 lekë.

Djali llogari në BKT, 2 700 lekë.

d.ba.
Komento

Komente

 • Drejtesi: 24/10/2018 01:31

  Mos harroni miq, qe ky zoteri ishte i pari e ritheksoj i pari prokuror qe kerkoi arrestimin dhe denim per nje zyrtar te larte ne pushtet.

  Përgjigju
 • mali Tomorrit: 23/10/2018 08:47

  Jo burg te kete kerkuar por edhe pushkatim, I ikur eshte. Eshte nomeklature e ish-sigurimit, I ikur eshte. Good bless USA!

  Përgjigju
  • Sinqeritet: 23/10/2018 19:29

   Vall a vjen behari kurre?Te gjithe politikanet vjedhin ,nderkohe qe pronaret e ligjshem s'marrin asgje.Do kete force ne bote qe te shkule shkerdhatokracine dhe te sjelle DEMOKRACINE?