'FSHESA'/ Zaev bën 'kërdi' në administratë, shkarkimet prekin 31 drejtori, 40 borde dhe 3 agjenci

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev  ka thënë se do të shkurtojë nga punë mbi 75 zyrtarë të administratës. Shkarkimet do të prekin 31 drejtori, 40 borde dhe 3 agjenci inspektoratëve.

Sipas qeverisë së Zaev shkarkimi i më shumë se 75 zyrtarëve vjen si pasojë e mos realizimit të investimeve kapitale, bllokimit të proceseve dhe vlerësimeve negative nga institucionet ndërkombëtare. Pothuajse gjysma e udhëheqësve që janë propozuar për shkarkim janë shqiptarë, ndërsa në mesin e propozimeve ka edhe poste të cilat i takojnë edhe partive rome në koalicionin qeverisës.

"Mos realizimi i investimeve kapitale, bllokimi i proceseve, vërejtjet e institucioneve ndërkombëtare për procese të caktuara, mungesa e transparencës, mos respektimi i vendimeve të Qeverisë, menaxhimi i dobët me financa dhe përmirësimi i punës së institucionit etj”.- tha Zoran Zaev.

Pavarësisht se shkarkohen për arsyet e lartpërmendura, Zaev konfirmoi se një pjesë udhëheqësve të shkarkuar mund të riemërohen në institucione të tjera.

"Thash që lë hapësirë që dikush që është shkarkuar nga posti aktual, të jetë i vlefshëm për në pozicion tjetër që mund të merr mësim nga e kaluara dhe të jetë më produktiv në atë pozitë. Kjo vlen për të gjithë kandidatët”. – theksoi Zoran Zaev.
Sipas mediave maqedonase të propozuarit për shkarkim janë:
Ndërmarja publike për mirëmbajtjen e rrugëve magjistrale dhe regjionale “Rrugët e Maqedonisë” – drejtori Gajur Kadriu
Instituti public i shëndetit Shtëpia e Shëndetit Shkup – drejtori Zllate Memedoviq
Sh.A. “MEPSO” – drejtori dhe kryetari i Bordit drejtues Sasho Vasilevski
Sh.A. MEPSO – Anëtari i Bordit drejtues Magdalena Çiçbanovska
Sh.A. MEPSO – Anëtari i Bordit drejtues Nenad Kërstevski
Sh.A. MEPSO – Anëtari i Bordit drejtues Tomi Bozhinovski
Klinika Universitare për Gjinekologji dhe Akusheri – drejtori ekonomik Valon Bela
Agjencia për barna dhe pajisje medicinale “Mallmet” – u.d. drejtor Qahil Ibrahimi
Inspektoriati shtetëror për bujqësi – u.d. drejtori Bllagoj Indov
Arkivi Shtetëror i RMV-së – drejtori Kiril Petrov
Klinika universitare për sëmundje të fëmijëve Shkup – drejtoresha Katerina Stavrik
Banka për Zhvillim e Maqedonisë së Veriut – anëtari i këshillit mbikëqyrës Kiril Kolemishevski, u.d. drejtor
Evrokompozit – drejtori gjeneral Zllatko Grauovski
Teatri i dramës Shkup – drejtoresha Viktorija Rangellova Petrovska
Ndërmarja publike për infrastrukturë hekurudhore “Hekurudhat” e Republikës së Maqedonisë së Veriut – drejtori Irfan Hasani
Enti për mbrojtjen e përmendoreve të kulturës dhe Muzeu i Ohrit – drejtoresha Leonora Novqakovska
Enti për rehabilitim Banja Banjsko – drejtoresha Stojanka Izova
Agjencia për investime të huaja – drejtori Vullnet Ademi
A.Sh. Elektranat e Maqedonisë së Veriut – drejtori Dragan Minovski
A.Sh. Elektranat e Maqedonisë – drejtori për zhvillim dhe investime Ivan Tërpevski
DSK,  drejtori dhe zëvendës drejtori por për shkak të ligjit ata duhet të kthehen në shërbim që të fillojnë procesin e vetingut, atje ka institucion të ri dhe falemenderim edhe për ata drejtori Goran Nikollovski dhe zëvendës drejtori Arif Asani
Agjencia për rini dhe sport – zv drejtori Gazmend Ristemi
Drejtoria për fara dhe material – drejtori Ilmi Gashi
Drejtoria për siguri në sistemin hekurudhor – u.d. drejtor Abdylkadër Isaki
Shërbimi për sistem hapsinor dhe informativ – drejtor Iljami Iseni
Drejtoria për zona industriale zhvillimore – zv drejtori Asip Useini
Byroja për furnizime publike – drejtori Bardhyl Nasufi
Drejtoria për çështje pronësore juridike Velez – drejtoresha Pandorka Nastova
Qendra ndërkomunale për punë sociale Shkup – drejtoresha Natasha Stojanoviq
Qendra për Kulturë “Marko Cepenkov” Prilep – drejtoresha Mençe Karagjovska
Instituti publik nga sfera e shëndetësisë për nevojat e institucioneve publike Klinikat universitare enti dhe qendra emergjente Shkup – anëtarari i bordit drejtues Almir Muharemi
Dogana Shkup – drejtori Zllatko Kufilovski
Këshilli për avancimin dhe mbikëqyrjen e revizionit – kryetari Premtim Huseini
Kryetari i këshillit të institutit për akreditim – Sumeja Selam
Agjencioni për punësim i RVM Veles – Trajçe Babunski
Sh.A. Ujësjellësi i RVM në pronësi shtetërore – anëtar i këshillit mbikqyrës Zunet Jusufi
Institucioni publik për histori nacionale Shkup – Enes Selam, anëtar i këshillit

Burgu i Shkupit – drejtori i shkarkuar tanimë Gjoko Kotevski
Anëtari i bordit të drejtorëve i Sh.Ah për ndërtimin dhe menaxhimin me hapsirat ndërtimore dhe afariste – drejtori Xhevat Iseini.

  • Sondazhi i ditës:

    A ka ndikuar COVID-19 në ekonominë familjare?

Komento


×

Lajmi i fundit

John

Makina përplas për vdekje kalimtarin në Elbasan, largohet nga vendngjarja autori