POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Ish-ministri i Mbrojtjes Oketa: Rasti i Cakajt, këmbanë alarmi se vendi ka nevojë urgjente për gjykatë Kushtetuese

Ish-ministri i Mbrojtjes Gazmend Oketa në fjalën e tij lidhur me çështjen e mosdekretimit të ministrit të propozuar të Jashtëm, Gent Cakaj nga presidenti Ilir Meta kjo situatë është këmbana që tregon se vendi ka nevojë urgjente për gjykatë Kushtetuese.

“Çështja u paraqit si një përplasje institucionale. Por të gjitha deklarimet nuk janë bërë nga faqet personale.  Në faqe të parë është pak e vështirë që të vendoset një titull. Rama sulmoi i pari, me deklarata jo etike. I tha Metës se Cakaj është 1000 herë më i ditur se ti. Nuk e ka peshoren që të vendosë se kush është më i ditur. Dëgjojmë shpesh që të thuhet që presidenti ka vetëm rol honorifik. Atëherë përse duhet të çohen dekretet në Presidencë? Kushtetuta jonë nuk është më për t’u marrë për bazë sepse është shpartalluar. Këmbana e parë është që vendi ka nevojë urgjente për gjykatë Kushtetuese. Është albitri më i mirë për këtë çështje. Unë nuk pajtohem me idenë që presidenti i Shqipërisë do të ketë vetëm rol honorifik. Do ta quaja të papranueshme gjuhën e komunikimit mes Ramës dhe Metës, por janë mesazhe personale,”- u shpreh Oketa.

ke.mu./r.k.
Komento