Kallëzoi në SPAK Shehun, Gjici rendit shkeljet: 600 000 dollarë për blerje nafte për fushatën e PD! Ka shkelur detyrën, 20 mln $ borxh

Kallëzoi në SPAK Shehun, Gjici rendit shkeljet: 600 000 dollarë për blerje nafte për fushatën e PD! Ka shkelur detyrën, 20 mln $ borxh

Safet Gjici

Kryetari i Bashkisë së Kukësit Safet Gjici, ka renditur shkeljet që sipas tij ka bërë ish kryetari i Bashkisë Bashkim Shehu.

Gjici kishte renditur disa nga episodet korruptive të paraardhësit duke nisur me shpërdorimet për karburant për përdorim gjatë fushatës elektorale, ku vetëm për periudhën 2017-2018 kapin shifrën 600 000 dollarë.

Sipas Gjicit, paraardhësi i tij akuzohet për përpjekje për kapërcimin e kontrolleve të ushtruara duke iu shmangur edhe kritereve të prokurimeve etj.  Për këtë shkak  siç nënvizoi Gjici është akumuluar një borxh për njësinë vendore prej rreth 20 milionë dollarë pasi ka bërë prokurime publike pa pasë para në thesar.

Përveç të tjerash Shehu akuzohet për shkelje të parimit të barazisë (ligji 7895) etj.  Prandaj bashkia e Kukësit për këto shkelje ka bërë kallxim penal në SPAK bazuar edhe në Auditet e Ministrisë sëFinancës, Kontrollit të Lartë të Shtetit.

"Shumë shpejt do tju ftojmë për shtyp në lidhje me shkeljet e mëdhaja që kanë ndodhur në Bashkinë e Kukësit në 4 vite që ka qenë në krye të bashkisë bashkim Shehu. Shkeljet e konstatuara nga KLSH. Shkelje dhe mosrespektim ligji në fushën  e prokurimit publik dhe të fushës se menaxhimit fianciar publik në periudhën 2017-2018.

Gjatë vitit 2017-2018 kanë shpërdoruar pa justifikim rreth 600 000 dollarë për blerje nafte. Ka dyshime të arsyeshme se kjo  naftë është përdorur nga Shehu me qëllim furnizimin e mjeteve të transpoortit të interes të fushatave elektorale të PD.

Shehu ka shpërdoruar fonde publike, për nevoja elektorale dhe personale për subjektin e tij. Bashkia Kukës nuk ka marrë masa për miratimin nga thesari përpara fillimit të proceduar dhe mosraportim të saktë dhe në koh të shoenzimeve buxhetore. Në dijeni të shkeljeve nuk ka marrë asnjë masë për të disiplinuar procesin. Këto struktura kanë kontribuar në krijimin e mundësive për kapërcimin e kontrolleve si në rastin e mosregjistrimit të planit buxhetor.

Për shkak të mungesës së fondit buxhetor disponiblë është hartuar dhe miratuar shtesë regjistri i parashikimit të prokurimit publik. Edhe këto rezultojnë të pakonfirmuara nga dega e saj dhe kjo është një shkelje e rëndë. Për këtë periudhë bashkia ka akumuluar një borxh prej  rreth 20 milion dollarë. një shumë tepër e konsiderueshme për një bashki të vogël. U konstatuan shkelje edhe në fushën e prokurimit publik dhe atë të menaxhimit finaciar publik. Kryesisht në zgjedhjen e procedurës së prokurimit", tha mes të tjerash Gjici.


Lajmi kryesor:

'600.000 dollarë naftë për fushatën e PD, pastrim parash dhe shpërdorim detyre'/ Safet Gjici kallëzon në SPAK ish-kryebashkiakun demokrat të Kukësit


  • Sondazhi i ditës:

    Ndryshe nga biznesi i vogël profesionet e lira do të tatohen, si ju duket?×

Lajmi i fundit

‘Jam krenar dhe i lumtur’, Muçi pas ‘dopietës’ kundër Aston Villa-s: Luajtëm ndaj një kundërshtari shumë të fortë

‘Jam krenar dhe i lumtur’, Muçi pas ‘dopietës’ kundër Aston Villa-s: Luajtëm ndaj një kundërshtari shumë të fortë