Vakanca në Gjykatën Kushtetuese, KED rrëzon gjyqtaren Zhaklina Peto

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi i ka ndaluar sërish kandidimin gjyqtares Zhaklina Peto, ndonëse kjo e fundit fitoi të drejtën në gjykatë që të vlerësohej si kandidate për Gjykatën Kushtetuese. Vendimi është marrë në mbledhjen e kësaj të hëne.  KED më parë e skualifikoi Peton me argumentin se kishte probleme me pasurinë, ndërsa Gjykata Administrative e riktheu në garë.  Këshilli i Emërimeve në Drejtësi e bazoi ndalimin e kandidimit të Zhaklina Petos në raportin e ILDKPKI-së, i cili vlerësonte se ajo “nuk kishte kryer deklarim të saktë, ka mungesë dokumentacioni ligjor për burimin e pasurisë si dhe ka mosdeklarim të tyre”.

"Në lidhje me kërkesën paraprake të kandidates Zhaklina Peto, të paraqitur për pretendimin e saj mbi gjendjen e konfliktit të interesit dhe përjashtimit të të gjithë anëtarëve nga shqyrtimi i gjetjeve në procedurën e verifikimit të kandidaturave për vendet vakante në Gjykatën Kushtetuese, përpara vijimit të bisedimit të Këshillit mbi gjetjet në procedurën e verifikimit të kësaj kandidateje, Kryetari dhe Zëvendëskryetari i Këshillit, në zbatim të neneve 222-225 të ligjit nr. 115/2016, pasi shqyrtuan motivet përkatëse, vendosën rrëzimin e kërkesës për përjashtimin e secilit anëtar të Këshillit nga procedurat e verifikimit të kandidatuarave të kandidates Zhaklina Peto, si të pambështetur në ligj. Në vijim, pas bisedimit të gjetjeve në procedurën e verifikimit, Këshilli vendosi : a) Ndalimin e kandidimit të kandidates Zhaklina Peto për vendin vakant të gjyqtarit në Gjykatës Kushtetuese, vakancë e plotë, të shpallur nga Presidenti i Republikës në datën 07.02.2018; b) Ndalimin e kandidimit të kandidates Zhaklina Peto për vendin vakant të gjyqtarit në Gjykatës Kushtetuese, vakancë e parakohshme, të shpallur nga Presidenti i Republikës në datën 07.02.2018",  thuhet në njoftim. 

Gjithashtu, KED ka shpallur thirrjen për paraqitjen e kandidaturave për plotësimin e vendit vakant të Inspektorit të Lartë të Drejtësisë. Dorëzimi i kandidaturave për personat e interesuar do të bëhet deri në datën 20 shtator.

"Gjithashtu, pas shqyrtimit të gjendjes lidhur me ecurinë e procedurës së verifikimit të kandidaturave për vendin vakant të Inspektorit të Lartë të Drejtësisë, duke konstatuar se janë 4 kandidatë të lejuar për kandidim, në zbatim të nenit 147/d të Kushtetutës dhe nenit 201 të ligjit nr. 115/2016, Këshilli i Emërimeve në Drejtësi vendosi: a) Pezullimin e procedurës së verifikimit të kandidaturave për plotësimin e vendit vakant të Inspektorit të Lartë të Drejtësisë. b) Shpalljen e procedurës së thirrjes për paraqitjen e kandidaturave për plotësimin e vendit vakant të Inspektorit të Lartë të Drejtësisë. Paraqitja e interesit për kandidim, së bashku me dokumentacionin shoqërues, depozitohet në zyrën e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, pranë Gjykatës së Lartë, deri në datën 20 Shtator 2019", përfundon njoftimi.

B.K./Shqiptarja.com
 • Sondazhi i ditës:

  A mendoni se sot do të arrihet një marrëveshje mes palëve politike për reformën zgjedhore?

Komento

Komente

 • Adela: 10/09/2019 13:27

  Do ishte me vend qe krahas vleresimit pasuror, per shumicen e ketyre kandidateve te behet edhe test profesional, pasi niveli i tyre (si i zhakut ne kete rast) le shume per te deshiruar.

  Përgjigju
 • Law: 10/09/2019 04:31

  Nje big bravo per perjashtimin e kesaj fytyre hipokrite! Nje plehre ne fakultet, mediokrre. Sla leke pa marre. Se kisha dite qe qenka bere dhe gjyqtare. Dose e shemtuar

  Përgjigju


×

Lajmi i fundit

John

Bie qeveria tranzitore, po identifikimi biometrik në gjithë vendin! Hajdari detaje nga takimi 9 orësh me ambasadorët