POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Shkarkimet nga Vettingu/ Zaganjori urdhër për zhbllokimin e ngërçit në Gjykatën e Lartë

Kryetari i Gjykatës së Lartë Xhezair Zaganjori

TIRANE-Kryetari i Gjykatës së Lartë Xhezair Zaganjori ka nxjerrë një urdhër për gjyqtarët e shkarkuar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit. Urdhri është firmosur nga Zaganjori me qëllim zhbllokimin e ngërçit të krijuar në gjykatë si pasojë e shkarkimit të gjyqtarëve nga Komisioni i Vettingut.

Zaganjori urdhëron që gjyqtarët e shkarkuar të mos marrin pjesë në shqyrtimin dhe gjykimin e çështjeve në dhomë këshillimi deri në një vendim përfundimtar nga Kolegji i Apelimit.  Ndërsa çështjet me afat gjykimi të menjëhershëm në të cilat gjyqtari i shkarkuar është caktuar relator duhet të rihidhen në short. Përsa i përket dosjeve ku gjyqtari i shkarkuar është pjesë e trupit gjykues do të gjykohet nga gjyqtarë të gatshëm.

Gjykata e Lartë aktualisht ka vetëm 7 nga 19 gjyqtarë që duhet të ketë, ndërsa në ditët e fundit janë shkarkuar 3, Tom Ndreca, Zeneli dhe Thanza. Nesër para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit do të dalë vetë kryetari i Gjykatës së Lartë, Xhezair Zaganjori. Gjykata e Lartë po shkon drejt rrugës së Kushtetueses, e cila prej disa muajsh është e bllokuar, pasi u shkri nga Komisioni i Vettingut.


Urdhri i kryetarit te Gjykates se Larte

d.ba.
Komento

Komente

 • Besford këlluf gjoleka: 20/07/2018 09:01

  Ky zagarinjo është më i koruptuarri i drejtësis Shqiptare që ka bër padrejtësi për Shqiptarët . Ky është hajdut e i korruptuar deri në palc ky duhet futur në burg .

  Përgjigju
 • Besford këlluf gjoleka: 20/07/2018 09:01

  Ky zagarinjo është më i koruptuarri i drejtësis Shqiptare që ka bër padrejtësi për Shqiptarët . Ky është hajdut e i korruptuar deri në palc ky duhet futur në burg .

  Përgjigju
 • Luli: 20/07/2018 07:16

  Ku ka te drejte te nxjerri urdhera ky palo Kryetar gjykate Ketij ti merret pasuria dhe ti kthehet popullit Ky me pranga

  Përgjigju