POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Maroku ndalon me ligj martesën e detyruar dhe dhunën seksuale

Foto ilustruese

Ligji që penalizon dhunën ndaj grave në Marokut, ka hyrë në fuqi.

Ligji bënë të mundur ndalimin e martesës së detyruar dhe të ngacmimit seksual në vende publike dhe ku paraqet dënime më të ashpra për forma të caktuara të dhunës që shfaqet te individët.

Mirëpo ai është kritikuar nga organizata ndërkombëtare për të drejtat e njeriut Human Rights Watch për mungesën e kriminalizimit të qartë të përdhunimeve martesore dhe mungesën e një përkufizimi të saktë të dhunës në familje.

Sipas një studim të Qeverisë në Marok kanë zbuluar se 63% e grave ndërmjet moshës 18-65 vjeç kanë qenë viktima të dhunës.

a.de./Shqiptarja.com
Komento