Ministria e Financave nis konsultimet me ekspertët për Amnistinë Fiskale

Ministrja Anila Denaj

Pas publikimit të draftit, Ministria e Financave nis konsultimet me ekspertët për Amnistinë Fiskale. Takimet e para kanë që janë zhvilluar janë me  shoqatën e bankave, dhomën e industrisë dhe këshilli tatimor.

Postimi i Anila Denajt:

Ministria e Financave dhe Ekonomisë ka zhvilluar sot tri takime të njëpasnjëshme me grupet e interesit, duke filluar zyrtarisht procesin e konsultimit publik për Projekt Ligjin, “Për Amnistinë Fiskale dhe Penale për Subjektet që bëjnë Deklarim Vullnetar të Pasurive". Në takimet me anëtarët e Këshillit Tatimor, përfaqësues të  Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë dhe Shoqatën e Bankave, diskutuam mbi projektligjin në parim dhe mbi detajet e tij teknike. Ky projektligj është një mundësi, për legalizimin e pasurisë së krijuar nga inidividët dhe bizneset, përmes punës së ndershme. Deklarimi vullnetar i pasurisë informale të krijuar në 30 vite do të zgjasë një vit, kundrejt një tatimi të posaçëm në varësi të kohës së deklarimit:

4 mujori i parë - 5% tatim

4 mujori i dytë - 7% tatim

4 mujori i tretë - 10% tatim.

Përjashtohen nga kjo amnisti të gjithë subjektet, të cilët mbartin apo kanë mbartur detyrim për deklarim të pasurisë (zyrtarë  politikë) apo subjekte të përfshira në veprimtari kriminale. Për më shumë informacion, klikoni në


Lajmi kryesor:

Publikohet drafti i amnistisë fiskale/ Përjashtohen zyrtarët e lartë të shtetit! Falja zgjat 1 vit dhe do jetë me 3 fasha tatimi


E.D./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A mendoni se duhet të ketë ndryshime të ministrave të kabinetin qeveritar në muajin shtator?×

Lajmi i fundit

John

Kush është 30-vjeçari i plagosur me thikë në Fushë Krujë, së bashku me të atin