POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Ministrja gjermane e Mbrojtjes, Ursula von der Leyen paraqet planin për modernizimin e ushtrisë

Ministrja gjermane e Mbrojtjes, Ursula von der Leyen

Ministrja gjermane e Mbrojtjes, Ursula von der Leyen ka prezantuar një plan për zgjerimin e forcave të armatosura duke parashikuar një rritje të shpenzimeve për mbrojtjen deri në 1,3% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB) deri në vitin 2019.

Pas një periudhe të gjatë zvogëlimesh, jemi sërish në përiudhë rritjeje. 

    Ministrja gjermane e Mbrojtjes, Ursula von der Leyen

Von der Leyen gjatë njoftimit sot tha për të rritur shpenzimet në 1,5% të PBB-së deri në vitin 2024.

Buxheti do të shpërndahet në të gjithë sektorët e ushtrisë, por do të ketë një investim special në në pajisje ushtarake dhe dixhitalizim.

            Ministrja gjermane e Mbrojtjes, Ursula von der Leyen

Mirëpo aleatët e NATO-s janë angazhuar për të arritur objektivin për të shpenzuar për mbrojtjen 2% të PBB-së, por vetëm tetë nga 29 vende pritet ta arrijnë këtë objektiv deri vitin tjetër, ndërkohë që SHBA-ja shpenzon 3,5%.

a.de./Shqiptarja.com
Komento