POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Ndërpriten reshjet e dëborës në Qarkun Lezhë, përmirësohet situata. Në Mirditë, shkollat e mbyllura

Situata në Lezhë ka filluar të përmisohet pasi reshjet janë ndërprerë, ndonëse temperaturat vijojnë të ulëta. Qafa e Kashnjetit vijon të jetë e bllokuar nga akulli dhe për rrjedhojë nuk bëhet mësim në fshatrat Kalivac e Ungrej. Sa i takon furnizimit me energji elektrike, raportohet se është i plotë. Edhe në bashkinë Kurbin situata paraqitet e normalizuar, furnizimi me energji është i plotë dhe mësimi nëpër shkolla zhvillohet rregullisht. E bllokuar paraqitet edhe rruga Gallatë-Vinjollë. 

Në Mirditë situata është në përmirësim por problemet vijojnë pasi mësimi nuk zhvillohet në asnjë shkollë dhe në disa rrugë të qendrave të njësive administrative si Selitë, Kacinar dhe Fan kalohet me zinxhirë. Mungesa e energjisë elektrike, si rezultat i rëndesës së dëborës (70 cm), raportohet vetëm në fshatrat Perlat, Malaj e Rrushkull. Ndërsa e bllokuar është vetëm rruga e Lurës. 

a.s./b.ha.
Komento