Komisioni hetimor për Metën/ Zeneli: Të shtyhet komisioni deri në ngritjen e Kushtetueses! Hysi: E panevojshme

Nënkryetari i Komisionit Hetimor, Alban Zeneli ka kërkuar shtyrjen e nisjes së punimeve të këtij Komisioni deri në ngritjen e Gjykatës Kushtetuese.

"Të shtyhet komisioni deri në ngritjen e Gj. së Lartë. Pa ngritjen e Gjykatës Kushtetuese të mos përparojmë", u shpreh Zeneli. 

Në përgjigje të tij, anëtarja e Komisionit, Vasilika Hysi tha se një gjë e tillë nuk është e nevojshme, pasi ngritja e Komisionit është ekskluzivitet i Kuvendit.

"Ngritja e Komisionit Hetimor është ekskluzivitet i Kuvendit, as i ekzekutivit dhe as i gjykatave. E rëndësishme është që raporto duhet të respektojë afatet dhe më pas është Gjykata Kushtetuese ta shqyrtojë pasi t'ia përcjellë Kuvend", tha Hysi.


Lajmi kryesor:

Shkarkimi i Metës/ 9 hapat që do ndjekë Komisioni, hetimet deri në 8 tetor 2019


B.K./r.k./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A ju duket i drejtë vendimi që pensionistët nuk mund të dalin më nga shtëpia deri në një urdhër të dytë?