Nga shfaqja e cirkut tek marrja e çelësave...Çfarë ndodhi ditë më parë në Shkodër/ Voltana Ademi 'kyç' KZAZ nr.2

Shqiptarja.com mëson ekskluzivisht, se rreth 4 ditë më parë, në ambientet e Pallatit të Sportit Vllaznia në Shkodër, është mbajtur një shfaqje cirku, ku e pranishme ka qenë edhe kryetarja e Bashkisë së Shkodrës, Voltana Ademi. Mësohet se pas shfaqjes, në dalje, kryebashkiakja i ka marrë rojës çelësat e derës kryesores të Pallatit të Sportit. Një ambient brenda Pallatit të Sportit, është njëherazi KZAZ numër 2, brenda së cilës janë materialet zgjedhore për ditën e zgjedhjeve të 30 qershorit. Por bashkitë e djathta, edhe e Shkodrës, kanë dalë hapur kundër kësaj dat duke thënë se në zbatim të dekretit të Presidentit për anulimin e zgjedhjeve, do të bëjnë gjithçka që ambientet që janë në administrim të bashkive, siç është Pallati i Sportit në Shkodër, të mos përdoren si seli të KZAZ-ve. Voltana Ademi doli sot në deklaratë ku tha se ka nxjerrë policinë bashkiake në KZAZ numër 2 për të mos lejuar të futen anëtarët. Në deklaratën për mediat, Ademi foli se disa persona kanë hyrë me forcë në ambientet e KZAZ-së. Në fakt, Shqiptarja.com u interesua, dhe mësoi se forca është përdorur pikërisht për këtë arsye: Pasi kryebashkiakja ka marrë çelësin dhe dera kryesore ka qenë ë mbyllur. Burime nga Policia thanë se dera kryesore është hapur me forcë prej tyre, por është kuptuar më tej, se kryetarja e Bashkisë ka mbyllur edhe derën e dhomës që shërben si seli e KZAZ-së.

Në mbështetje të anëtarëve të KZAZ-së që duhet të garantojnë procesin zgjedhor me mbledhje të vazhdueshme për të pasur gati të gjitha materialet zgjedhore, është Policia e Shtetit. Burime nga Policia thanë se në të gjitha KZAZ-të e qarkut të Shkodrës dhe në gjithë Shqipërinë, ka efektivë të rendit, në përgjigje të thirrjes së KZAZ-ve për të mbrojtur materialet zgjedhore. Të njëjtat burime thanë për Shqiptarja.com se në qarkun e Shkodrës probleme po hasen vetëm në KZAZ numër 2 tek Pallati i Sportit, pasi në 7 KZAZ e tjera të qarkut, situata është normale dhe anëtarët janë futur në to.

Kryetarja e Bashkisë ka urdhëruar policinë Bashkiake që në KZAZ numër 2 të mos lejojë të futen askënd.

Mësohet se aktiviteti i Pallatit të Sportit nuk ndërpritet dhe se KZAZ numër 2 është një dhomë e veçantë brenda këtyre ambienteve. Pallati i Sportit mbyllet i gjithi në ditën e zgjdhjeve dhe kur kthehet në qendër numërimi votash, që do të thotë se prona e bashkisë nuk cenohet në asnjë moment. Por siç ajo e tha në deklaratë, edhe nëse zhvendosen në ambient tjetër,m vetë Voltana Ademi do jetë në ballë të qytetarëve shkodranë për ta penguar një proces zgjedhor, siç ajo e quan - farsë!


Lajmi kryesor:

Sulmohen KZAZ-të/ Militantët e PD i vënë flakën klasës në Shkodër! Në Tropojë thyhen xhamat e Muzeut (VIDEO)


G.M./Shqiptarja.com