Pas Kodit të Punës, si ndryshon 
leja e lindjes dhe sa përfitohet

Pas Kodit të Punës, si ndryshon <br />leja e lindjes dhe sa përfitohet
TIRANE- Ndryshimet në Kodin e Punës dhe ligjin “Për Sigurimet Shoqërore”, kanë përcaktuar qartë mbrojtjen që do ti bëhet nënave me fëmije dhe pagesave që do përfitohet për barrëlindjen.  Sipas Kodit të ri do të merren masa që gruas shtatzënë t`i garantohet kryerja e vizitave të  nevjshmë mjeksore, siguria dhe mbrojtja e shëndetit, si dhe  ndalimin e punës së natës kur ajo është e dëmshme për shëndetin e gruas shtatzënë apo me fëmijë në gji.

“Në rastin e kthimit në punë, pas periudhë 63 ditore, kur bëhet e papërshtatshme për punën e natës, ajo transferohet në një punë të barazvlefshme ditën, duke i garantuar edhe kompesim në pagë kur ka diferenca”, - përcaktojnë ndryshimet në Kod. Por sa do të jetë e ardhura për barrlindje me ndryshimet në ligjin për sigurimet shoqërore.
 
 

  • Sondazhi i ditës:

    PS pritet të rikandidojë shumicën e kryebashkiakëve aktualë, si mendoni?×

Lajmi i fundit

Polarizimi politik në Ballkanin perëndimor dhe Europën lindore, studiuesit theksojnë rreziqet

Polarizimi politik në Ballkanin perëndimor dhe Europën lindore, studiuesit theksojnë rreziqet