Pasuria në sitë, prokuroria: Ervis Martinaj në hetim për pastrim parash, lojërat e fatit kundra ligjit

Pasuria në sitë, prokuroria: Ervis Martinaj në hetim për pastrim parash, lojërat e fatit kundra ligjit

Ervis Matinaj

Në dosjen hetimore thuhet se Ervis Martinaj zotëron disa shoqëri tregtare të cilat janë të gjitha pasive dhe nuk ushtrojnë aktivitet.

Rakordimet financiare të kompanive të Ervis Martinajt

Megjithatë prokuroria ka zbuluar se Ervis Martinaj ka disa kontrata noteriale për blerje automjete ose pasuri të paluajtshme. Janë 12 kontrata noteriale që ndodhen në dosjen hetimore përmes të cilave prokurorët mbështesin akuzën e tyre se Martinaj nuk ka pasur burime të ligjshme për këto transaksione.

Prokurorët që po hetojnë aktivitetin e Ervis Martinajt mbërrijnë në konkluzionin se: “Martinaj prej vitit 2009 dhe në vijim ka blerë pasuri sipas kontratave të raportuara në vlerën 85.000 Euro nga të cilat 50.000 Euro janë financuar me qira financiare dhe 25.116.909 lekë. Mënyra e shlyerjes është CASH dhe burimi i të ardhurave është i papërcaktuar dhe nuk mund të justifikohet me burimet e ligjshme. Ervis Marinaj ka kryer edhe disa shitje automjetesh dhe kuotash të shoqërive të cilat janë në një vlerë totale të përafërt 50.000 Euro dhe 14.600.000Lekë”.

Prokurorët kanë zbuluar se të gjitha këto shuma janë të shlyera jashtë zyrës noteriale dhe në cash duke e shmangur sistemin bankar. Prokurorët kanë hetuar edhe tre llogari bankare në tre banka të ndryshme që përdoreshin nga Ervis Martikaj nga ku në kohë të ndryshme rezultojnë lëvizje shumash monetare në disa milionë lekë. Nga të dhënat bankare thonë prokurorët rezulton se ky shtetas ka transaksione bankare në vlera të konsiderueshme të cilat nuk kanë asnjë justifikim për burimin. Në dosjen hetimore në kapitullin për hetimin pasuror prokurorët shprehen se deri ne këtë moment procedurial, dyshohet se shtetasi Ervis Martinaj kryen aktivitet te kundra ligjshëm ne fushën e lojërave te fatit.

Konkluzionet e Prokurorisë që Ervis Martinaj nuk e justifikon pasurinë


Lajmi kryesor:

Vrasja në ish-bllok, si ndodhi përplasja për këngëtaren Elvana Gjata: Mos lëvizni se do tju q* robt


//Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    Pritet konferenca e parë ndërqeveritare, mendoni se Shqipëria bëhet anëtare e BE në një kohë të shkurtër?×

Lajmi i fundit

John

Pas 5 vitesh mungesë Adele ngjitet përsëri në skenë! Tregon emocionet e rikthimit