POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Punët skllavëruese që përktheheshin në dashuri për Enver Hoxhën: Bar do hamë dhe dorën s’do e shtrijmë (Foto)

Punë në kohën e komunizmit

Në kohën e komunizmit për të blerë sallam, mish të grirë apo disa produkte të tjera specifike duhet të merrje një tip kuponi që quhej tollon. Dhe kjo bëhet fjalë për qytetin, ai e kishte këtë të drejtë.

E ndërsa njerëzit që jetonin në fshatra e gëzonin këtë “privilegj” veç me raste festash. Ky ishte shpërblimi për punët e rëndomta që bëheshin në atë kohë. Edhe pse punohej shumë, pagesat dhe shërbimet ishin tepër të ulëta dhe aspak justifikuese.

fl.mi./d.ba./Shqiptarja.com
Komento