POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Receta elektronike edhe në QSUT, Manastirliu: Lehtësohen pacientët, transparencë me barnat e rimbursueshme

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu

Receta me rimbursim online edhe në QSUT. Rreth 90 mjekë të Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza” në Tiranë kanë nisur të përshkruajnë recetën elektronike përmes sistemit të e-recetës, duke patur mundësi të shohin në sistem edhe historikun e trajtimit të pacientit.

Pacientët do të kenë më pak procedura burokratike për recetën me rimbursim si dhe do të kenë më shumë siguri sa I takon trajtimit të tyre, pasi përpos evidentimit online të pacientit, me recetën elektronike eleminohet mundësia e gabimit njerëzor në përshkrimin e barnave me rimbursim.

Sipas Ministres së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu, shtrirja e recetës elektronike në QSUT është një hap shumë i rëndësishëm në drejtim të transparencës dhe kontrollit të barnave me rimbursim. Mjekët e QSUT-së i bashkohen 1400 mjekëve të rajonit të Tiranës, Kamëz-Vorës, Durrësit, Fierit, Shkodrës, Korçës, Elbasanit, Vlorës, Beratit, Dibrës dhe Lushnjes që tashmë përdorin recetën elektronike. 

Sistemi i recetës elektronike pritet të shtrihet brenda vitit 2018 edhe në rajonet e Kukësit, Gjirokastrës, Sarandës, Tropojës dhe Lezhës, duke bërë të mundur që brenda vitit 2018 në të gjithë sistemin shëndetësor parësor të përdoret receta elektronike.

l.q./Shqiptarja.com
Komento