Sa persona kanë vdekur në duart e policisë? Çuçi: Nuk dua të spekuloj për të dhënë numër statistikë

Sa persona kanë vdekur në duart e policisë? Çuçi: Nuk dua të spekuloj për të dhënë numër statistikë

1666865417_WhatsAppImage20221027at11.08.091.jpeg

Duke iu referuar vdekjes së Lear Kurtit, ministri i Brendshëm Bledi Çuçi zgjodhi të mos japë një përgjigje konkrete për numrin e personave që kanë humbur jetën në duart e policisë apo në komisariate. Ai u shpreh se nuk do të japë një numër statistikë.

Ndër të tjera foli për fondin për kamerat e trupit tek efektivët duke thënë i përballueshëm brenda buxhetit 2023.

“Nuk është thjesht statistikë, kërkon një metodologji të saktë dhe nuk dua të spekuloj për të dhënë një numër statistikë në rastin që nuk është e qartë. Fondi për kamerat e trupit është me sistem të ngritur, nuk është shumë i madh, tërësisht i përballueshëm brenda buxhetit të 2023 dhe është në nivelin e 60 milionë lekësh në vit, tërësisht që përballohet nga buxheti i shtetit. Trajnime janë të vazhdueshme për policinë, fillojnë nga Akademia e Sigurisë dhe buxheti që ka Akademia është edhe ai me rritje dhe besoj se me këtë rritje do të shtohen kurrikulat e trajnimit, por nuk është vetëm Akademia.

Ne kemi marrëdhënie me partnerët, amerikanët dhe jo vetëm, për programe të vazhdueshme për trajnimet. Për uniformat, buxheti i 2023 mbulon 100 përqind të gjithë nevojën për uniformave. Ndryshimi është bërë prej kohësh për uniformat tashmë dhe duket. Sigurimi i jetës së punonjësve në rrezik nuk është bërë ndonjëherë por është në vëmendje të Ministrisë së Brendshme për ta bërë në vijim. Rritja me 15% e pagave të Policisë së Shtetit është rritje e mirë brenda një viti, mendoj unë”, tha Çuçi.


Lajmi kryesor:

Ministri i Brendshëm te ‘Siguria’: 547 milionë lekë nga buxheti 2023 për mbrojtje kibernetike! Do financojë edhe AKSHI me fondet e veta


  • Sondazhi i ditës:

    Finalja mes Spanjës dhe Anglisë, sipas jush kush e fiton Euro 2024?×

Lajmi i fundit

Meloni për atentatin ndaj Trump: Duhen fjalë të qarta! Justifikimet nuk vlejnë

Meloni për atentatin ndaj Trump: Duhen fjalë të qarta! Justifikimet nuk vlejnë