POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Shtetet e BE-së zotohen të qëndrojnë të bashkuar: Kështu jemi më të fortë

Liderët e 27 shteteve të Bashkimit Europian, nënshkruan në Sibiu në Rumani, një deklaratë për të ardhmen e Europës, me sloganin për të qëndruar të bashkuar pavarësisht të gjitha pengesave. Ne deklarate vihet theksi te bashkimi pasi vetëm kështu, Europa do te jete me e forte.

”Të bashkuar jemi më të fortë”, shkruajnë krerët e shteteve dhe qeverive europiane në një tekst i cili përmban një listë me dhjetë zotime, ne mesit e te cilave përmenden mbrojtja e një Europe si një e vetme, nga lindja në perëndim, nga veri në jug, por edhe uniteti përballë vështirësive.


Të 27 shtetet anëtare te BE u angazhuan gjithashtu të mbrojnë mënyrën e jetesës europiane, demokracinë, shtetin e së drejtës si dhe respektimin e parimit të barazisë.

Ata kërkojnë të ulin pabarazitë që ekzistojnë mes shteteve anëtare, për të ruajtur të ardhmen për brezat e ardhshëm.

/Përgatiti Ilir Çuçi

G.M./b.ha./Shqiptarja.com
Komento