POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Si të vishemi në intervistë pune? 
Pamja elegante e spontane fiton

Dilema se si duhet të vishemi në një intervistë pune është një lloj stresi më vete.
Duke qenë se disa rregulla vlejnë edhe për burrat, për gratë ka gjithmonë dilemë në make-up: më mirë, më shumë ose më pak? Dhe veshja?  

class
Ja disa nga këshillat e ekspertëve

Kurrikula listohet e para, natyrisht, por kur është fjala për mbajtjen e një interviste për punë, pamja nuk është më pak e rëndësishme. Hulumtimi i kryer nga kompania e rekrutimit Robert Half tregon se menaxherët e burimeve njerëzore, sipas ligjit, marrin vetëm 5 minuta për të marrë një ide të kandidatit në vendin e punës. Në 63 për qind të rasteve, ajo nuk ndryshon mendjen e saj më vonë. Mos u shqetësoni: një kod i duhur i veshjes mund të "ndërtohet" lehtësisht.
class

Sekreti?” Mblidhni sa më shumë informacione për kompaninë ashtu siç duket dhe veprojnë në përputhje me rrethanat", shpjegon Giovanni Carbone, partner i Carter & Benson, një kompani e rëndësishme kombëtare dhe ndërkombëtare.

Stili i rastësishëm mund të jetë një pikë e fortë
“Nëse ktheheni tek një kompani e re apo një kompani e themeluar mirë, por ende e projektuar në të ardhmen, siç mund ta bëjë Google, një stil rastësor dhe shumë personal do të konsiderohet një pikë e fortë, një indeks i personalitetit. Përkundrazi, në një institucion krediti ose një multinacional i specializuar në pajisje mjekësore, për shembull, një veshje klasike formale do të bëjë një përshtypje më të mirë”, theksojnë ekspertët.

Sot ka më shumë elasticitet sesa në të kaluarën
"Një nga qëndrimet e femrave që ndikojnë negativisht në gjykimin tim është prirja për të joshur. Një intervistë për punë nuk është një takim . Jo, prandaj, me një dekolte  të dukshme, shumë bizhuteri, make-up mbrëmje, jo vetëm që nuk i pëlqejnë ato, por ato ngrenë dyshime rreth aftësisë aktuale të atyre që mbështesin intervistën, por as një pamje e ç’rregullt nuk duhet.”, thotë Carbone.


e.gj/Shqiptarja.com