POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Stuhitë e tmerrshme që janë bërë shkaktare për vdekjen e 126 personave

Foto ilustruese

Shirat e vazhdueshëm dhe stuhitë tropikale që kanë “pushtuar” vendet e Mozambikut, Malavisë dhe Republikës së Afrikës së Jugut, kanë qenë shkaktare e humbjes së jetës e më shumë se 126 personave.

Stuhitë e ashpra tropikale kanë prekur më shumë se 800 njerëz dhe kanë bëër që një numër tepër i madh të braktisë shtëpia pasi stuhitë rezultojnë tepër të rrëzikshme për jetën. Ata kanë lënë pas një kaos të vërtetë duke shkatërruar banesa të shumta e duke shkaktuar dëmetë mëdha  në infrastrukturë, kryesisht në atë të ujit dhe energjisë elektrike.

Autoritetet vendase dhe organizata të ndryshme ndërkombëtare kanë nisur fushatë kërkim – shpëtimi për personat që kanë mbetur të bllokuar.

Al.Çe/G.M.
Komento