Tjetër “shfaqje” në qiell,
hija e tokës mbulon Hënën

Tjetër “shfaqje” në qiell,<br />hija e tokës mbulon Hënën
Njerëzit në një pjesë të botës janë duke parë një eklips të plotë Hënor ku hija e tokës po mbulon totalisht sipërfaqen e Hënës. Ky fenomen njihet edhe si “Hëna e gjakosur”, pasi hëna mer ngjyrë të kuqe. Ai po shikohet i plotë në perëndim të lumit Misisipi në Amerikë ndërsa në vende të tjera po shihet i pjesshëm. 

Eklipsi është i dukshëm edhe në një pjesë të Amerikës së jugut, Indi, Kinë, Rusi Azi dhe Australisë, ndërsa Grenlandë, Islandë, Evropë, Afrikë apo në Lindjen e Mesme nuk mund të shikohet fare. 

Eklipsi pritet të zgjasë nga fillimi në fund rreth 3 orë e 29 minuta dhe për rreth 5 minuta Hëna do të errësohet plotësisht. 

LIVE

  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se arrihet objektivi i qeverisë për pagë mesatare 900 euro?×

Lajmi i fundit

Rama: Rritja e pagave bëhet në 2 hapa brenda 1 viti! Njëra bëhet tani dhe tjetra në buxhetin e vitit të ardhshëm

Rama: Rritja e pagave bëhet në 2 hapa brenda 1 viti! Njëra bëhet tani dhe tjetra në buxhetin e vitit të ardhshëm