Zonat prioritare/ Blendi Klosi: Falë sektorit të turizmit, të ardhurat në ekonomi janë rritur

Ministri i Mjedisit, Blendi Klosi

Ministri i Mjedisit, Blendi Klosi në pikun e sezonit veror ka prezantuar në një konferencë për medien ditën e sotme, 16 zonat prioritare për zhvillimin e turizmit. Sipas Klosit që nga bregdeti dhe deri tek malet, Shqipëria ka një mundësi të artë për të zhvilluar turizmin dhe se qeveria po bën përpjekje që të arrihen standardet europiane.
Por duke u ndalur tek shifrat, ministri theksoi se vetëm në vitin e fundit ky sektori i turizmit ka sjellë 30 milion euro të ardhura më shumë në ekonominë shqiptare.

Plani Sektorial Kombëtar për Fushën e Turizmit
Tipologjia e zonave me pontecial zhvillimi
Zonat me përparësi në zhvillimin e turizmit
Analiza territoriale e brezit bregdetar
Marinat e Propozuara

Zonat e mbrojtura:

2 km nga vija bregdetare
Parku Natyror i Alpeve
Parku Natyror i Korabit
Parku i Belshit,
Liqeni i Ohrit dhe Prespa.
Liqeni i Ulzës
Lugina e Vjosës,
Lugina e Zagorisë
Parku Natyror i Lurës,
7 liqenet e Lurës
Zona e Dajtit
Mali i Tomorrit
Kanionet e Osumit,
Pyjet e Sherbenik-Jabllanicë
Mali i Moravës
Zona e Rinasit


( Zonat e mbrojtura )

/b.ha./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    "Lufta" ndaj COVID-19/ A mendoni se duhet të bëhen më shumë testime?

Komento