1 në 10 fëmijë në Shqipëri të prekur nga lia e dhenve! Mjekja: Bie vaksinimi për fëmijët 1 vjeç, prindërit ende frikë se shkakton autizmin

2 Dhjetor 2022, 16:17

1 në 10 fëmijë në vendin tonë janë prekur nga lia e dhenve. Për të frenuar përhapjen më tej të sëmundjes ngjitëse, mjekët u bëjnë apel prindërve që të mos i çojnë në çerdhe apo kopshte kur ka fëmijë të prekur. Shqetësuese mbetet dhe tendenca për t’iu shmangur vaksinës së fruthit tek fëmijët 1 vjeç.

Kategori të tjera