Besimtarët bektashinj kremtojnë ditën e Ashures! Kryegjyshi: Të jetojmë në paqe! Besimtari: Agjeroj që kur isha i vogël

9 Gusht, 17:29

Qamil Muça, është 69 vjeç dhe thotë se që kur kuptoi se i përket besimit Bektashian, ka festuar Ditën e Ashures, si dhe ka mbajtur agjerim dhjetë ditë para  festës. Emocionet i shfaqen në sy, teksa kujton martirizimin e Imam Husejnit, i cili u vra së bashku me një numër të madh besimtarësh të tjerë në shkretëtirën e Qerbelasë, 1400 vite më parë.

Kategori të tjera