Pensionet rritje të papërfillshme? Rama: Asnjëherë nuk është e mjaftueshme, por kemi bërë shumë! Inflacionin e kemi mbajtur më ulët se rajoni

17 Shtator, 11:34

Kryeministri Rama, i pyetur për çështjen e rritjes së pensioneve, ka thënë se sigurisht kur vjen fjala në këtë çështje asnjëherë nuk është mjaftueshëm por qeveria që ai drejton ka bëtë shumë  për t’i qëndruar pranë pensionistëve.

“Kjo është një çështje shumë sensitive natyrisht, çështje e shqetësimit tonë të përditshëm. Sado ne t’i ngremë pensionet asnjëherë nuk do të mund to t’ia themi vetes, pensionistëve jo e jo, që kemi bërë mjaftueshëm. Por fakti është se ne kemi ndërhyrë për të parë në të gjithë këto vite për të indeksuar pensionet 2 herë brenda një viti. Nëse i referohemi numrave kemi një rritje afër 10% të pensioneve. Këtë e kemi bërë për të ndihmuar pensionistët për të përballuar inflacionin në ushqimet bazë. Nuk është shumë por në fakt është shumë më shumë se sa ishte. Duhet të themi që inflacionin Shqipëria po e mban nën një kontroll krahasuar me vendet e tjera. Në vendet e tjera të rajonit është mbi 11% ndërsa në Shqipëri është një shifror. Patjetër që duhet bërë më shumë por ama rritja e bërë për pensionistët është një rritje e qëndrueshme dhe jo një paketë me afat”, tha Rama.

Kategori të tjera