Përrenjtë malor kërcenim për Lezhën! Dëmtimi i pritave dhe shpyllëzimi po sjell përmbytje, eksperti: Të zbatohet studimi i 2005-së i Akademisë së Shkencave

27 Janar, 13:41

Përrenjtë malor janë kthyer në kërcënim për Lezhën, duke sjellë përmbytje dhe rrëshqitje dherash. Dëmtimi i pritave malore dhe shpyllëzimi është shkaku kryesor i kësaj situate, e cila është evidente në kohe dimri kur dhe intensiteti i reshjeve është më i lartë. 

Kategori të tjera