Protesta e Rithemelimit/ Do të mbahet në bulevard jashtë perimetrit të sigurisë! Pritet të ketë fjalime në gjuhë të huaj për liderët e BE

6 Dhjetor 2022, 11:27

Sipas skenarëve që ka Rithemelimi, Berisha do të niset nga selia blu sikurse ka bërë tradicionalisht në protestat e opozitës. Më pas do të drejtohet pjesës së bulevardit Dëshmorët e Kombit që nuk është brenda perimetrit të sigurisë. Nga ish hotel Dajti deri në ambientet pranë ministrisë së Brendshme. Pritet të jetë kjo zona ku do përqendrohen protestuesit.

Protestuesit do kenë edhe dy rrugë të tjera për t’ju bashkuar protestës së sotme. Nga rruga Myslym Shyri dhe nga sheshi Skënderbej. Rithemelimi ka deklaruar se protesta do jetë paaqeësore dhe do ketë rreth 10 deri në 12 fjalime dhe mesazhe në gjuhë të huaj për të përcjellë pakënaqësitë ndaj qeverisë.

Duke patur parasysh që organizimi në një ditë të sotme kur në Tiranë janë liderët europianë, kur siguria është në maksimum, duket se pjesëmarrja nuk do jetë elementi kryesor në protestën e sotme, nuk ka pritshmëri të lartë nga rrethet, por PD ka mobilizuar strukturat në Tiranë për të pasur pjesëmarrje sa më të lartë. Pritet që rëndësia të përqendrohet tek mesazhi më së shumti që kjo protestë synon të përcjellë.

Kategori të tjera