Shtohen të sëmurët me veshka, 1 në 10 persona me probleme! Mjekët: Po kthehet në 'pandemi'

9 Mars 2023, 16:21

Sëmundjet e veshkave po kthehen në pandemi pasi numri i të prekurve po rritet nga vitit në vit. Mjekët nefrologë shprehen se 1 në 10 persona në vendin tone, por dhe në botë vuajnë nga problemet në veshka, ndërkohë thonë se ushqimet me kripë dhe konsumimi i pakët i ujit kanë ndikim negative tek ky problem shëndetësor.