SPECIALE/ Shpëtimi i hebrenjve, leksioni që Shqipëria i dha botës! Historiani Muahaj: Shqiptarët rrezikuan veten për të mos dorëzuar asnjë hebre

28 Janar 2023, 08:20

Një arkivë e dokumentuar në një marrëdhënie humanizmi të ndërtuar në shekuj, mes dy popujve, me dokumente të ndryshme të shkruara dhe të pashkruara  që datojnë prej antikitet me praninë e Sinagogës së parë në Sarandë në shek.VI-të Mbas.Krishtit, kur kanë filluar të hidhen dhe rrënjët e para të marrëdhënieve të shqiptarëve me komunitetin hebraik, për të ardhur deri në periudhën e Perandorisë Osmane, në Mesjetë.