Talat Xhaferi kryeministri i parë shqiptar në Maqedoninë e Veriut! Mban fjalimin shqip: Sot bëjmë historinë! Betohet qeveria teknike

28 Janar, 16:04

Kuvendi i Maqedonisë së Veriut, votoi Talat Xhaferin si kreun e ri të qeverisë, një vendim historik pasi është i pari shqiptar që drejton ekzekutivin. Xhaferi mori 65 votat e koalicionit dhe 3 kundër, ndërsa opozita e VMRO DPMNE, edhe pse e pranishme nuk mori pjesë në votim. Xhaferi prezantoi si prioritete të programit, luftën ndaj korrupsionit dhe mbajtjen e zgjedhjeve të lira