Veri Jug - Usta Vani, një jetë me zjarrin në kovaçanë

4 Prill, 15:32

#verijug #reportTV Udhëtim në një ditë pranvere me dëborë drejt qytetit të Korcës së serenatave. Ndalesë në Pazarin e Vjetër, ndërtuar rreth viteve 1800 dhe ku gjenden mbi 140 dyqanka të vogla artizanësh. Personazh I reportazhit është Ritvan Kovaçi, njeriu që e ka lidhur jetën me zjarrin në një kovaçanë të vogël, prej më shumë se 40 vjetësh. E vecanta e punëve të usta Vanit, prodhimet e këmborëve dhe zilkave për bagëtitë. Si u lidh mjeshtri I këmborëve artizanale me kovaçanën, sa vjeç ishte dhe cilët ishin mësuesit e tij të parë. Përtej këmborëve dhe zilkave të bagëtive, prodhimi I orendive shtëpiake, I saçëve për lakrorë, dollapët tradicionalë të pjekjes së kafesë etj etj. A mund të mbahet familja me punën dhe zanatin e kovaçit dhe a duhet ta mësojnë atë zanat edhe të rinjtë korçarë. Në fund, tre pyetje për usta Vanin për jetën në qytetin e serenatave, çfarë mendon ai për klasën politike shqiptare dhe a do të vaksinohet qytetari Kovaçi me vaksinën anticovid 19? Ndiqni reportazhin “Usta Vani, një jetë me zjarrin në kovaçanë” realizuar nga moderatori I emisioneve Veri Jug, gazetari Agim Pipa. Të djelën, pemierë, ora 14.30

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha