POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Kontrata me SHBA-n, zëvendës kryeministri rus, Yury Borisov: Transportimi i astronautëve amerikanë përfundon në prill

Foto ilustruese

Zëvendës kryeministri rus për mbrojtje dhe agjencia ruse e hapësirës kanë njoftuar se kontrata e Rusisë me Shtetet e Bashkuara për të transportuar astronautë në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës do të skadojë në prill.

Mirëpo Rusia ka transportuar astronautë amerikanë në stacionin orbital ndërsa Shtetet e Bashkuara e kanë ndërprerë programin e anijeve hapësinore shtatë vjet më parë.

Kur anija ruse Soyuz të kthehet në Tokë në muajin prill,

Obligimet tona me kontratë me NASA-n (Agjencinë e Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës) për dërgimin dhe kthimin e astronautëve amerikanë nga hapësira, do të përfundojnë.

              Zëvendës kryeministri rus, Yury Borisov

Gjithashtu njoftoi se stacioni hapësinor qëndron në një lartësi prej rreth 400 kilometrash dhe kryen kërkime shkencore.

a.de.
Komento