• Opinion

  Trekëndëshi i Bermudës po bëhet copë e çikë! Lajme nga darka me Gaz Bardhin

  Qortimi i vëngërt i Bernard Banushit kishte bërë të vetën mbi Gaz Bardhin i cili nuk donte të jepej dhe të pranonte gabimin e një nate me parë ku...

 • Opinion

  Copëza për një kronikë të munguar

  Bela nga pas me dy torba, pak buke e djathë, ndoj vezë të zier ca kokerra  qepe e dy pagure ujë të mbushura në rrëzë. Djersa kullonte çurg. Herë...

 • Opinion

  Dua edhe unë vulën time

  Nuk guxon të ftosh njeri për kafe. Të thonë “s’kemi nge- po shkojmë të gjejmë një vulë”. Eja se ka dasem e fton tjetrin…jooo se me marrin vulen të...

 • Opinion

  Kronikë e natës së fundit

  Ah e gjatë që ajo natë zorzope! Po kaq të tilla mërzitë dhe shpresat. Disa ngjarje shënjuan ritmin e jetës time asaj buzëmbrëmjeje tërkuzë si...

 • Opinion

  Agron Gjekmarkaj: Lajmi se Jorida do largohej nga vendi për një kohë të gjatë na ra si grusht në stomak

  Lajmi se Jorida do largohej nga vendi për një kohë të gjatë na ra si grusht në stomak. Të gjithë shihnim në sy njëri-tjetrin, ç’të keqe i bëmë, me...

 • Opinion

  Tigrushi na dh*eu në tas e def nga sytë, iku por sperkati gjithandej me firomë

  Perseri çudia u shfaq fuqiplotë në sallen e Kuvendit. “Na hëngert dheri, na hëngert dheri” degjohej një psheretime renkuese nga fundi. Ishte...

 • Opinion

  Kronikë e merzisë së madhe

  Me sy kerkonte Margaritin qe ta shihte me kë kishte të bënte po ajo viranja sot nuk na erdhi. Fred Xhaferri me parimin zharrit e shamates rriji...

 • Opinion

  Gjekmarkaj: Kronikë gëzimi për ardhjen e Klintonit

  Kah pasditja gjithçka dukej se po merrte per mbroth. Xhemal Qefalia në fjalen e tij plot nuanca filozofike dhe taban popullor si nderthurje citoi...

 • Opinion

  Jorida kur i flasin hesht, Majko u fut në nostalgji ndërsa zëvendës Lideri Muli mungoi

  Ditët në Gjirokastër Margeritin e kishin përkëdhelur si puhizat Malin e Gjërë pasditeve. Tingujt e zyrnave e cyrleve i këndonin ende në vesh....

 • Opinion

  Gjekmarkaj: Nga Salianji që vetëm shfryn tek Toni që nduk mjekrën

  Salianji ka ditë që i ngjet Ago Ymerit as ha as pi po vetëm shfryn. Shëndet i thonë -plaç jua rikthen. A u lodhe e pyesin – ç’të duhet ty ja...