• Zaloshnja: Platforma e Këshillimit Kombëtar dhe rindarja territoriale

  Numri i shqiptarëve që kanë plotësuar pyetësorin e Këshillimit Kombëtar e ka kaluar 300-mijëshin (sipas Kryeministrit Rama). Në të nuk ka ndonjë...

 • Eduard Zaloshnja: Me përkufizim, sondazhet s’janë instrumente precize

  Këto javë priten të publikohen disa sondazhe rreth zgjedhjeve të pjesshme të 6 marsit. Si zakonisht, pritet të bëhen shumë komente e citime të...

 • Eduard Zaloshnja: Pas 8 janarit, 6 marsi…

  Qysh kur Basha u zgjodh kryetar i PD-së më 2013 (me përkrahjen pothuaj të hapur të Berishës), qarkullonte nëpër kafenetë shqiptare thënia e kthyer...

 • Zaloshnja: 6.6 milonë vende pune shtesë, por Biden i ka kuotat vetëm 40%

  Gjatë 12 muajve të parë të administratës Biden, numri i të punësuarve në ekonominë amerikane është rritur me 6.6 milionë. Rekord historik ky (si...

 • 18 kryebashkiakë në 6 bashki

  Politikanët rreth Ramës, rreth Bashës, e rreth Berishës betohen çdo natë nëpër studio televizive se kandidatët përkatës do t’i fitojnë të gjashta...

 • Eduard Zaloshnja: Efektet elektorale 'Koka' dhe 'Doshi' në Durrës e Shkodër

  Në dy bashkitë më të mëdha të 6 marsit – Durrës e Shkodër – nuk do të jenë të përfshirë në fushatë dy faktorë të rëndësishëm elektoralë lokalë të...

 • Eduard Zaloshnja: Veting politikanëve! Pavarësisht kush dhe pse e propozon

  Në focus groups të zhvilluara ditët e fundit, kam parë se pothuaj të gjithë pjesëmarrësit në to e përkrahnin me zjarr idenë e vetingut të...

 • Eduard Zaloshnja: Në Shkodër e Dibër, fituesi në diskutim. Në të tjerat…

  Rezultatet e zgjedhjeve parlamentare paraardhëse përbëjnë zakonisht një bazë të mirë për parashikimin e rezultateve të zgjedhjeve lokale. Aty ku...

 • Zaloshnja: Sa nga 360 mijë banorët e rritur të 6 bashkive do të votojnë?

  Ministria e Brendshme ka publikuar sot listën përfundimtare të zgjedhësve për zgjedhjet e pjesshme vendore për kryetar bashkie për 6 njësi të...

 • Zaloshnja: Sa i përhapur është korrupsioni në Shqipëri?

  Sipas raporteve më të fundit të Transparency International dhe të Departamentit të Shtetit Amerikan mbi Shqipërinë, kurrupsioni mbetet i përhapur...