"Bestytnitë" marrin jetën e 6 fëmijëve në Tanzani

Territori i Tanzanisë

Gjashtë fëmijë janë gjetur të vdekur pa dhëmbë e pa veshë në Tanzaninë jugperëndimore.

Disa nga të miturit e vrarë  të cilët u gjetën nga autoritetet i mungonin gjymtyrët. Polica lokale ka arrestuar një person të dyshuar ,i vili është një i afërm i ngushtë i njërës familje që ka humbur fëmijët.

Fëmijët janë grabitur gjatë natës  ku prindërit e tyre punonin në tregun e qytetit. Ngjarje të tilla janë raportuar edhe herë të tjera, dhjetë të mitur kanë humbur në Njombe që nga fillimi i dhjetorit vetëm katër janë gjetur të gjallë.

E gjithë ngjarja nuk ka të bëjë më trafikimin e organeve apo trafikimin njerzor.

"Kjo ka të bëjë me bestytnitë dhe shumë besojnë se do të marrin ndihmë nga magjia," u shpreh komisioneri i qarkut Njombe Ruth Msafiri. Disa praktikues të bestytënive dhe “magjistarë” në vend u thonë njerëzve se pjesët e trupi të njeriut janë shumë të rëndësishme dhe se ato mund të sjellin pasuri dhe f

Al.Çe/Shqiptarja.com
Komento