Ekskluzive/ Fabrika e qokave: 382 të huajt që morën shtetësi shqiptare nga Meta në emër të 'interesit kombëtar' pa u verifikuar për sigurinë! Ja emrat

Merr të tjera përmasa historia e dhënies së shtetësisë shqiptare të të huajve nga Presidenti Ilir Meta, duke anashkaluar Ministrinë e Brendshme si dhe pa kryer asnjë verifikim për elemente që mund të cenojnë sigurinë kombëtare, një kërkesë kjo e parashikuar në pikën 6 të nenit 9 të ligjit për shtetësinë. Futbollisti afrikan Winnful Essua Joseph Cobbina nuk është i vetmi që ka fituar shtetësinë brenda disa orëve me firmën e Presidentit Meta, duke u bërë pjesë e një manovre të një klubi sportiv, për të mashtruar FIFA-n. Që nga betimi si President deri në 28 shtator 2020, Ilir Meta ka pajisur me nënshtetësinë shqiptare 382 persona, me procedurë të përshpejtuar, duke shmangur Ministrinë e Brendshme, e cila përgatit dosjen dhe verifikon të huajin që ka bërë kërkesën për shtetësinë. Për disa prej tyre ndoshta një "rrugë" e shkurtër dhe e privilegjuar për të hyrë pa viza në zonën Shengen?

Të gjitha dekretet për dhënien e 382 shtetësive, Meta i ka bazuar në pikën 7 të nenit 9 të ligjit nr. 8389, datë  5.8.1998 për shtetësinë shqiptare. Pika 7 parashikon që: “Të huajit, që ka mbushur moshën 18 vjeç, mund t’i jepet shtetësia shqiptare me natyralizim edhe në qoftë se nuk plotëson kushtet e këtij ligji, me përjashtim të pikës 6, në qoftë së Republika e Shqipërisë ka një interes shkencor, ekonomik, kulturor dhe kombëtar”. Po çfarë interesi shkencor, ekonomik, kulturor dhe kombëtar për Shqipërinë përbëjnë peronat e pajisur me shtetësi nga Ilir Meta, edhe pse nuk plotësojnë kushtet ligjore?

Rreth 90 % të emrave në këtë listë janë personazhe anonimë, pa asnjë meritë të veçantë, për të justifikuar shmangien e procedurës së zakonshme dhe mosplotësimin e kritereve, në emër të interesit kombëtar. Pjesë e listës së zbuluar nga Shqiptarja.com janë turq, arabë, afrikanë, grekë, familjarë të krerëve të politikës së Kosovës, të afërm të këngëtarëve nga Kosova dhe familje nga të zakonshme nga Kosova, Maqedonia dhe Mali i Zi. Këta persona nuk plotësojnë kushtet e parashikuara në nenin 9 të ligjit për të marrë shtetësinë shqiptare, por Meta ka keqpërdorur dhe abuzuar me klauzolën e ‘interesit kombëtar’, duke u dhënë shtetësinë për “merita të veçanta”

Kjo procedurë mund të konsiderohet e justifikuar për dhënien e shtetësisë shqiptare, jashtë afateve gati njëvjeçare, ish-presidentes së Kosovës Atifete Jahjaga, kreut të Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, shkrimtarit Kim Mehmeti, futbollistit Usni Ismaili, këngëtarëve Ledri Vula, Sabri Fejzullahu, Ermal Fejzullahu etj. Por nuk kuptohet se ku qëndron interesi kombëtar në dhënien e shtetësisë me procedurë të jashtëzakonshme, për familjarët e politikanëve dhe personazheve publikë në Kosovë dhe Maqedoni. Çfarë ‘meritash të veçanta’ kanë anëtarët në bllok të familjeve të tyre?!

Në një rast, Ilir Meta u ka dhënë me një dekret shtetësinë shqiptare 7 anëtarëve të familjes Selimi (Drilona Jetullah Selimi, Mentor Shaban Selimi, Laura Kemalj Selimi, Selman Shaban Selimi, Syleme Latif Selimi dhe Liridon Shaban Selimi), në emër të interesit kombëtar dhe ‘meritave të veçanta’, ndërkohë që është e pothuajse e pamundur që të gjithë anëtarët e një familje te jenë të jenë të shquar, për të justifikuar vendimin dhe motivacionin e Metës.

Në këtë formë ‘qoke’, Meta u ka dhënë në bllok shtetësinë, pa verifikime dhe pa plotësuar kushtin, por vetëm në emër të interesit kombëtar, anëtarëve të familjeve Ajvazi, Prapashtica, Krasniqi, Asllani, Ramadani, Mehametaj, Likaj, Selimi, Kryeziu etj., nga Kosova dhe Maqedonia.

Më e dyshimtë është dhënia e shtetësisë nga ana e Metës, në mënyrë abuzive dhe pa propozimin e asnjë institucioni në Shqipëri, shtesave arabë, italianë dhe grekë etj., të cilët nuk rezultojnë se shquhen në ndonjë fushë dhe që të justifikojnë interesin kombëtar, madje janë persona anonimë. Por, edhe nëse sipas pikëpamjes së Metës këta të huaj e meritojnë shtetësinë jashtë kushteve ligjore sepse nderojnë Shqipërinë, nuk dihet se cilit institucion i ka marrë mendim Presidenti për meritat dhe vlerat e të huajve.

Nenet 9 dhe 20 të ligjit për shtetësinë të vitit 1998, ku ka bazuar dekretet Meta 

Ndërkaq, edhe pse Meta është bazuar në nenin 7 të pikës 9 të ligjit për shtetësinë, kjo pikë parashikon në çdo rast zbatimin e pikës 6 të nenin 9, e cila kërkon verifikimin e personit që i jepet nënshtetësia nëse përbën apo jo kërcënim për sigurinë kombëtare, si në kushtet kur i plotëson kriteret ligjor, ashtu dhe kur nuk i plotëson kushtet ligjore, por ndiqet rruga e shkurtër e dhënies së shtetësisë për ‘merita të veçanta’. Rasti më flagrant është me futbollistin afrikan, të cilit Meta i dha shtetësinë brenda disa orëve.

Personat që janë pajisur me shtetësinë shqiptare nga Meta gjatë periudhës korrik 2017-shtator 2020 duke shmangur Ministrinë e Brendshme

Tarek Mohamed Shake Ragab Ahmed Fahmy Ragab Ahmed Ragab

Jeanine Eliane Marize Sylviane Raoul Eucher Goutran Girault (Muselier)

Hany Abdelaziz Abdelsalam Elhabiby (El Habiby)

Nihal Mohamed Kamaleldin (Kamal El Din) Mohamed

Özgür Mehmet Ali Üna

Charles Stephen Gene Michael ArthurBennett

Winnful Essua Joseph Cobbina

Aleksandra Vladimir Tarasenko

Maryna Yurii Pango (Lytvyneko/Korolkova)

Anthony (George) Alfred Frendo

Yavor Slavcho (Slavchev) Valchev

Vladislav (Vlatislav) Vladimir Tkachenko(Tkachenko/Tkaçenko)

Maria Vjacheslav Pacolli (Shichkova)

Elisabeth Erin Paul George Grezda (Seefeldt)

Anastasios Gerasimos Yannoulatos

Ramon Acesor Maximo Lusterio

Vincenzo Giuseppe Foca

Luciano Quintino D’Alfonso

Olyvia Lynn Dean Alexander Paul Chaltas

Nikia Blair Michael Donn Ëithers

Jelena Krsto Nikpaljević

Ottavio Ciro Francesco Vitale

Šućo (Shuço/Shuqo) Bajram Selimović

Leonidio Antonio Biancotto

Marc Iskandar Ghorayeb

Diala Michel El Khoury

Mariam (Mayram) Semen Ndroqi (Akopian/Arzumanyan)

Valon Masar Lluka

Liridona Lulzim Lluka (Gojani)

Enis Mehmet Fetahu

Pranvera Musa Dobruna Kryeziu (Dobruna)

Dukagjin Shahin Kryeziu

Adea Dukagjin Kryeziu

Rea Dukagjin Kryeziu

Lea Luan Shllaku

Jeffrey Alfred Bugeja

Bernard Joseph Caruana1

Ibrahim Hamdi Bucaliu

Kujtim Ibrahim Bucaliu

Arbër Ruzhdi Ismajli

Arta Hamdi Berisha Ismajli (Berisha)

Jetish Xhemail Maloku

Sevdije Nasuf Maloku (Kadriji)

Ilir Musli Murtezaj

Razie Ibrahim Murtezaj (Gashi)

Argjend Astrit Haxhismajli

Lorik Xhavit Muçaj

Astrit Besim Hasani

Shqiptar Adem Demaçi

Arbërije Ibrahim Demaçi (Gashi)

Naim Ajvaz Abazi

Gabrijel Lekë Grabanica

Astrit Pal Lekaj

Skender Feriz Reçica

Didare Nazmi Reçica (Gostivari)

Flaka Agim Loxha

Shpati Valdet Zekaj

Kaltrina Ismet Kelmendi

Habibe Adem Ademi (Canolli)

Trim Agim Ademi

Muharrem Hevzi Sahiti

Gabriella Nikoll Kqira

Elizabeta Ndok Markprekaj

Bergita Man Bardhoku

Ardiana Dedë Nrekaj

Bete Tomë Mataj

Ermal Shkelzen Panduri

Rejhan Enver Vuniqi (Haxhiu)

Alban (Aljban) Kurtish Kurti

Dafina Gasper Kqira

Vjosa Musa Dobruna

Drini Ekrem Rexha

Erolld Jusuf Belegu

Dion Erolld Belegu

Petrit Avgustin Ukaj

Tea Erolld Belegu

Agon Remzi Ramadani

Donika Ali Podrimja

Gent Agim Salihu

Vesa Agim Saliu

Diana Ismail Rugova

Leonora Osman Recaj

Halil Hazir Matoshi

Shpetim Nuradin Agusholli

Fjolla Agim Agusholli (Muhaxhiri)

Arif Halil Ahmetxhekaj

Arta Nebih Ahmetxhekaj (Beqiri)

Bashkim Tahir Smakaj

Fexhrie Tefik Smakaj (Jashari)

Milazim Axhija Gashi

Shyhrete Shaqir Gashi

Kujtim Adem Aliu

Firdese Rexhep Aliu (Behrami)

Behar Fehmi Spahiu

Adelina Azem Imeraj Spahiu (Imeraj)

Nina Behar Spahiu

Neo Behar Spahiu

Ekrem Ragip Latifi

Afrdita Ekrem Latifi (Morina)

Gentiana Afrim Mushica

Oumar Tourad Fodé Camara

Almir Qani Rexhepi

Hajrush Ahmet Ahmeti

Kadrush Amet Ahmeti

Beqir Kadrush Ahmeti

Liridon Hajrush Ahmeti

Taibe Nevzad Azemi (Memishi)

Arben Adil Fetahu

Elvira Gazmend Dushku

Valton Jeton Bilalli

Leart Nexhdet Hoxha

Klaus Fatmir Gjasula

Valdrin Zeçir Ramosaj

Emine Hasan Ramosaj (Kaçorraj)

Genc Shaban Gashi

Arjete Miftar Miftari

Arbër Samet Krasniqi

Zyber Samet Krasniqi

Xhemail Jakup Ferati

Emine Jakup Salihi (Baca)

Veton Enver Breznica

Besim Jonus Shehu

Enise Bejtullah Shehu (Tara)

Januz Besim Shehu

Esra Besim Shehu

Fidan Shaban Selimi

Drilona Jetullah Selimi (Veliu)

Mentor Shaban Selimi

Laura Kemalj Selimi (Zabeli/Zabelaj)

Selman Shaban Selimi

Syleme Latif Selimi (Miftari)

Liridon Shaban Selimi

Gegë Zef Lleshi

Fatlum Gegë Lleshi

Genc Musa Prelvukaj

Armando Xhevair Broja

Fatmir Zuka Matoshi

Burbuqe Ruzhdi  Matoshi (Thaçi/Thaqi)

Florent Sami Muçaj

Fitim Sadik Sadiku

Lumnije Murat Aliu (Zeka)

Sali Rifat Zeka

Asije Ali Zeka (Krasniqi)

Ekrem Kurtesh Lluka

Kastriot Luan Dermaku

Albert Meriton Rachi

Besnik Durak Fandaj

Arineta Xhafer Mulaj (Mula)

Flutura (Flutra) Skender Ibrahim

Mustafa Rahman Muçaj

Leart Mustafa Muçaj

Shyqiri Qerim Bytyqi

Shaha Sejdi Bytyqi (Makolli)

Baton Minir Dushi

Artizane Emin Dushi (Shkodra)

Esat Reshat Mala

Diellor Agron Beseni

Lendita Rrahman Zeqiraj

Nehat Milazim Idrizi

Kamer Adem Qaka

Fadil Avdullah Vokrri

Agim Qazim Ademi

Eroll Sali Saliu

Albina Ragip Zyba

Rrustem Reko Berisha

 Ilirjana Shemsi Berisha (Dushullovci)

Akan Ismailhaki Ismaili

Afërdita Hakif Rexha Çollaku (Rexha)

Venera Abdul Osmani (Namani)

Mal Luan Osmani

Lindita Faik osmani (Hamiti)

Lekë Baton Osmani

Nita Fatos Daka (Goçi)

Naim Sylejman Haziri

Selvinaze Murat Haziri (Pajaziti)

Ardian Hamit Krasniqi

Vehbi Muradif Kajtazi

Arbnor Shukri Haxhibeqiri

Imer Ali Mushkolaj

Mentor Qani Mehmedi

Zana Skender Bacaj Mehmedi (Bacaj)

Valëza Valdet Kastrati

Erkan Enver Bolat

Murat Cemalettin Gemici

Bekim Osman Xhoni

Kolë Nuo Thaqi

Shpejtim Shaban Ahmetaj

Shaip Halit Havolli

Jehona Sahit Havolli (Sahiti)

Mirlinda Shaip Havolli

Ardian Shaip Havolli

Erëza Shaip Havolli9

Tringa Valdet Kastrati

Mergim Xhavit Cahani

Anita Xheladin Gora Nikshiqi (Gora)

Abidin Negjati Shehu

Fjolla Ismail Shehu (Pupa)

Halil Ajet Krasniqi

Shehide Selman Krasniqi (Selimi)

Avni Halil Krasniqi

Sadije Sadri Krasniqi (Azemi)

Afrim Halil Krasniqi

Noli Rifat Çeku

Kushtrim Rifat Çeku

Donika Rifat Çeku Syla (Çeku)

Fatmire Salatin Zogu Hasani (Zogu)

Arsim Fadil Ramadani

Agim Nuhi Veliu

Igballe Hasan Veliu (Fetahaj)

Agim Ali Elshani

Servete Riza Elshani (Shala)

Marvin Nurisi Cuni (Ćuni)

Armando Lulzim Dobra3

Franklin (Frenklin) Arjan Domi

Kushtrim Raif Asallari

Bleron Muhamet Mehmeti

Florian Pashk Kamberi

Lolita Xhelal Kupi (Mitrovica)

Arta Zeqir Bucaliu (Bytyqi)

Fatmire Muharem Bucaliu (Ramadani)

Sihana Burim Hoxha Shala (Hoxha)

Drin Vehbi Ejupi

Nexhat Ismet Islami

Kimete Ilaz Kryeziu (Krasniçi)

Bekim Ejup Kryeziu

Arife Sabit Kryeziu (Kadriu)

Shkumbin Ejup Kryeziu

Elsa Bekim Kryeziu

Dijar Sylë Nikqi

Serbeze Selami Osmani (Ahmetaj)

Riza Mustaf Likaj

Luan Mustaf Likaj

Esat Beçë Likaj

Albert Beqë Likaj

Brahim Idriz Mehmetaj

Feride Gani Mehmetaj (Gashi)

Hana Brahim Mehmetaj

Shqiponjë Brahim Mehmetaj

Vullnet Brahim Mehmetaj

Diana Brahim Mehmetaj

Fahredin Nazmi Vërbovci

Astrit Fahredin Vërbovci

Dervish Rasim Tahiri

Ajete Rrustem Tahiri (Rrustemi)

Egzon Dervish Tahiri

Ermal Dervish Tahiri

Visar Idriz Morina

Arben Durak Fondaj

Elmi Rexhep Reçica

Luca Lorenzo Turi

Murat Hasan Tahiri

Doruntina Hysni Lekaj (Gashi)

Latif Haziz Ramadani

Selvete Ilaz Ramadani (Shabani)

Dardane Milazim Ramadani (Hoxhaj)

Gazmend Latif Ramadani

Armend Latif Ramadani

Valbone Gjon Hajdari

Enver Jusuf Hoti

Leona Faton Krasniqi

Adem Azem Grabovci

Kumrije Miftar Grabovci Agaj (Agaj)

Guxim Adem Grabovci

Ngadhnjim Adem Grabovci

Lulzim Isen Kabashi

Visare Syla Kabashi (Millaku)

Diar Lulzim Kabashi

Urtesa Lulzim Kabashi

Ujana Lulzim Kabashi

Jetmir Isen Kabashi

Kushtrim Fadil Hasani

Ruzhdi Avdyl Kurtishaj

Lum Anton Berishaj

Arben Hisen Dauti

Xhevat Xhemail Latifi

Valon Habib Gaši (Gashi)

Bernard Ndue Nikaj

Naim Abdurrahim Hoxha

Fitore Sabri Hoxha (Osmani)

Burim Ramadan Ramadani

Lendita Myftar Ahmeti Ramadani (Ahmeti)

Imer Mehmet Rama

Rafet Ismajl Rudi

Drita Ali Rudi (Demjaha)

Uran Jusuf Ismaili

Ariana Bali Musliu Shoshi (Musliu)

Vlora Ramush Hyseni

Vlera Kamber Muçiqi (Vrajolli)

Imer Nuha Hetemi

Enesa Nazmi Kermeni

Arsim Ferat Bllata

Armend Jashar Regjepagiqi

Aida Enver Baraku

Visar Tasim Tasimi

Liridon Bajram Dervishaj

Antigona Hilmi Haradinaj

Dervishaj (Haradinaj)

Flamur Tomë Hajdaraj

Kushtrim Haziz Hodaj

Halit Ramush Gërbeshi

Arben Idris Sulejmani

Neshat Besnik Murati

Ilmi Fehmi Ismajli

Sevdije Musa Ismajli (Xhemajli/Xhemaili)

Xhavit Xhemë Asllani

Sadete Zenun Asllani (Ademi)

Arteida Xhavit Asllani

Dukagjin Halit Hyseni

Pashk Ndue Shala

Valentina Nikolla Shala (Musollaj)

Burim Emrush Gashi

Arsim Ismail Bajrami

Petrit Isa Osmani

Flakëron Behram Abazi

Tomorr Enver Pozhegu

Artan Syhel Salihu

Fitim Abaz Xharra

Fisnik Ixhmet Rexhepi

Tringa Enver Shala

Fatmir Liman Muja

Idriz Sylë Seferaj

Adnan Bajram Ahmeti

Valton Fahri Beqiri

Seadet Mustafë Beqiri (Shahini)

Arlinda Riza Dallku (Cakaji)

Majlinda Sali Zeka

Hajrush Esat Fazliu

Ardian Ismail Arifaj

Naxhije Tasin Pajaziti Arifaj (Pajaziti)

Adil Brahim Behramaj

Lorenta Afrim Behramaj (Bekteshi)

Gazmend Skender Krasniqi

Kreshnik Reshit Gashi

Leonora Adem Krasniqi Gashi (Krasniqi)

Sabri Tefik Tahiri

Dafina Shaban Kelmendi Tahiri (Kelmendi)

Behxhet Rrahim Begu

Haki Emin Shatri

Shqipe Vesel Shatri (Krasniqi)

Shpejtim Nazmi Bulliqi

Elfete Shaban Bulliqi (Beqiri)

Miradije Fehmi Kelmend

Bajram Shefki Krasniqi

Shqipe Avdyl Krasniqi

Betim Avdyl Krasniqi

Kushtrim Avdyl Krasniqi

Lulëkuqe Abdyl Krasniqi

Merita Jetulla Daci (Mjekiqi/Mjeku)

Majlinda Nexhat Daci Ajvazi (Daci)

Hysen Ramadan Ajvazi

Bonart Hysen Ajvazi

Agnesë Hysen Ajvazi

Edi Nexhat Daci Prapashtica (Daci)

Ilir Jusuf Prapashtica

Ylli Ilir Prapashtica

Vesa Ilir Prapashtica

Burim Haki Baraku

Besnik Burim Baraku

Nora Driton Baraku (Pllana)

Bleron Burim Baraku

Nifa Braim Ademaj (Dinaj)

Albena Refki Reshitaj

Violeta Daut Veseli (Jupolli)

Gafurr EhadinPlakolli

Fatmir Milaim Daku

Besim Mehmet Kajtazi (Kajtazaj)

Sadete Zymer Demaj Kajtazi (Demaj)

Kadri Fazli Veseli

Atifete Ibrahim Jahjaga

Usni Zani Ismaili

Ledri Agron Vula

Sabri Hazir Fejzullahu

Nerxhivane Islam Fejzullahu (Krasniqi)

Ermal Sabri Fejzullahu

Ariana Fazli Fejzullahu (Cakiqi)

Endrit Hashim Thaçi

Afërdita Isa Mustafa

Besnik Isa Mustafa

Qefsere Etem Mustafa Azemi (Azemi)

Kim Memet Memeti

Semi Kim Memeti

Emad Kim Memeti

Disa nga dekretet e Metës për dhënie shtetësie me motivacionin e interesit kombëtar
 

 

 

/r.k./Shqiptarja.com
Komento

KUJDES! Nuk do të publikohen komente që përmbajnë fjalë të pista, ofendime personale apo etiketime mbi baza fetare, krahinore, seksuale apo që shpërndajnë urrejtje. Në rast shkelje të rëndë të etikës, moderatorët e portalit mund të vendosin të bllokojnë autorin e komentit, të cilit do t'i ndalohet nga ai moment të komentojë te Shqiptarja.com

Komente

 • Like floriri: 16/10/2020 22:30

  Na qenka bere nga Likja qytetar i Shqiperise edhe Janullatosi i famshem, qe punon dite e nate kunder interesave te vendit tone...! Janullatosi qe zhvarroste skelete pleqsh e femijesh ne Kosine per ti perdorur si eshtra per ushtaret greke qe me gjasme jane vrare ne Shqiperi...! Eh more Like floriri qe ngele duke e menderosur! Po si ka mundesi qe e bere edhe kete more langaraq...?!

  Përgjigju
 • peoples: 15/10/2020 23:08

  Nga forma e kokes nga fytyra menyra si pozon me gishtin ok te jep pershtypjen e nje idioti

  Përgjigju
 • Populli: 15/10/2020 11:38

  Zoti A.N nuk po flas me hamendje po jan paguar euro per ato shtetsi shqiptare se LIKJA pa lek sba gja te kam dhene minimumin 5.000€ dhe maksimumin 20.000€ ti merr cilen te duash nga 5-20 dhe beje llogarit vete pastaj kshu qe thjesht duhet ta dime se kush na udheheq kush ba propogant qorre ky presidenti jone esht hajduti me jete gjate ne historin e politikes ky past fatin e diktatorve si caushesku i rumanis

  Përgjigju
 • Bedriu: 15/10/2020 04:20

  E pra. Nisen sulmin ndaj Metes ne menyre te sinkronizuar. Dje, ishte hero i Rames. Sot, plehre qe jep shtetesi pa lejen e Lleshit. Meqe u ha meraku, hapni nje here defteret e Bamirit se mbase ia kalon Metes. Thjesht me imagjinu se kujt so ti jepte shtetesi Rama: arixhinjeve zhgarravinites te botes mbase?! Artikull vari hejbet. Keni per zakon qe komentet kundra u mbani per studim personal, jo per publikun.

  Përgjigju
 • Julie: 15/10/2020 01:12

  Ueee cfare legeni ky presidenti yne ka kaq vite qe po tallet me shqiptaret.

  Përgjigju
 • Populli: 14/10/2020 23:28

  Mund te beni nje llogari te thjesht per cdo shtetsi presidenti ka marr 5mij € 382x5=1910000€ do te thote qe ne kto lek ai do blej voto me 25 prill 2021 pra i bie qe ta fusni ne burg para se te vij 25 prilli i kam rene leht 5mij se pa 10-20 mij € ska dhene ky njeriu shtetesi

  Përgjigju
  • A. N.: 15/10/2020 00:25

   O populli nuk ma merr mendja se jep kush 20mij euro per shtetesi shqiptare se me 10/15mij marton nje italiane/gjermane dhe merr pasaporte perendimore.

 • Arti: 14/10/2020 20:43

  Arrestojeni po ka shkelur ligjin , po ju muter jeni me keq se ky mor plehra ,Carlo juaj si e mori shtetesine shqiptare ?Pse vjen nje hajdut italian ne vendin tim dhe merr Shqiperine me 1 euro dhe i ben fresk qeverive nga mengjesi ne darke, turp se media duhet te jete ne opozite me cdo qeveri .Dermaku, Broja e ca te tjere ne liste jane futbolliste mor te degjeneruar.Per sa i perket ju tifozave te cdo partie qe komentoni ketu si ne kohen e Enver Hoxhes ishallah jua shk.... en ca keni ne shtepi Ed Rama, Lul Basha , Ilir Meta e kujt ti ngrihet me shpejt.

  Përgjigju
  • Tunxhi: 14/10/2020 23:03

   O Arti po na kerkon llogari kshu pse shkruajme ketu dhe si te shkruajme ketu? Na do k... dhe Na henksh koken e k....rit

 • Kosovari: 14/10/2020 20:34

  Nga emrat qe i shikova dhe nje pjese te tyre i njoh edhe personalisht, perjashtu 5-6 veta nga keta tjeret nuk ka ndonje merit te veqante as ne Kosove as qe do i bej Shqiperise. Emra politikanesh dhe njerz te korruptuar te cilet kane shfrytezuar pozicionin e tyre per te marre shtetsine e Shqiperise. Shembull Shaip Havolli drejtori i agjencise kunder korrupcionit ne Kosove ka marre shtetsine me gruan dhe tre femijet e tij duke keqperdorur pozicionin e tij qe eshte "korrupcion", cfare merite te vecante ka ka Ky, po femijet e tij keqperdorim i pozites zyrtare. Lea Shllaku, vjaza e Lun Shllakut apo miq dhe abtare partie te AAK se z. Haradinaj ne Kosove.

  Përgjigju
 • Dashnori Monikes: 14/10/2020 19:27

  Ky eshte tamam si ushtari Mece ne pallatin e perandorit... edhe bahcevan i presidences te ishte nuk do ishte sjellur ne menyre kaq te papergjegjshme ... mjere ne per kete kokekatror qe ben gjithe diten qoka me bllok ne dore dhe qe cirret per heronj dhe per histori ky lehgen qe se ka idene e moralit te historise

  Përgjigju
 • Qytetari Shqipetar: 14/10/2020 17:59

  Po nuk e kuptoni o vellezer bashkekomas Presidenti Ilir Meta i ka dhene shtetesite Shqipetare Me Bllokun ne dore Te kapi ca te kapi Se e di cfare fundi te Tmershem do pesoje Ujku qimen e nderon po Bllokun kur se haron

  Përgjigju
 • labi: 14/10/2020 17:09

  Te lumte adriatik Doçi je gazetar kurajoz

  Përgjigju
 • labi: 14/10/2020 17:07

  Lexojini dhe verifikojini mire emrat se djalli fshihet ne detaje. Kosovaret varja se jane vellezerit tane edhe pse duhet ta shikojne edhe gjithe vellezerit kosovare ne bote qe nuk jane te gjithe njesoj per Ilir Meten. Shikoni pak emrat e tjere se aty mund te kapni ndonje peshk te madh.

  Përgjigju
 • Law and order: 14/10/2020 17:00

  Hiquani nenshtetesine te gjitheve atyre qe u eshte dhene ne kundershtim me ligjin, ne angli e kan bere kete dhe ne amerik kshu eshte

  Përgjigju
 • Simpatizanti: 14/10/2020 16:51

  O Like me kete qe ke bo humbe shume pike,deri tani te konsideroja burr te fjales dhe me mend po me keta te panjohurit qe u ke dhene nenshtetesine pa ber asnje kontroll nuk kam fjale,kesaj i thone te punosh kundra interesit kombetar Dhe jo per interesin e vendit Sic e ke perdorur zotrote justifikimin,shiku duhej te alaramonte ministrin e brendshem dhe te ndalohej ky abuzim

  Përgjigju
 • lekist: 14/10/2020 16:43

  po po lek te madh ka bere si gjitmone ky hajduti meta. dhe keta qe i kane dhene leket nuk e pohojne dot dhenien e lekeve ne menyre korruptive ketij presidenti sepse ndrydhe u fluturon pasaporta. si githmone me mend punon per xhepin e tij nderkohe qe ulerin per mbrojtjen e flamurit dhe emrit shqipertar. dhe me dekoratat te njejten gje ka bere, po se mos vetem ky. e kuptoni po shqep cafre te mund sa ehste ne ate karrige si cdo hajdut i ketyre 30 viteve ne shqiperi. hajde se dhe ky ne gjurmet e qiprioteve, mgjse ata shesin pasaporta EU ku e ku me lart cmimi.

  Përgjigju
 • Truri i pjerdhur: 14/10/2020 16:43

  Duhet menjehere te kallezohet penalisht ky president kodosh, debil, trupjerdhur qe na cau manallin nga 2 marsi e deri tani, keto shtetesi i ka bere ne shkelje flagrante te kushtetutes vetem ne kembim te dollareve dhe eurove. Na cau manallin duke na treguar dhe dekoruar heronjte e vdekur. Ka ardh koha qe te rrethohet presidenca nga populli dhe te mos lejeohet te futet ku debil skrapari ne zyre.

  Përgjigju
 • Kasem gahinji: 14/10/2020 16:40

  I menderuar z.president.nuk ka dite qe te mos betoheni se per mbrojtjen e kushtetutes do ta beni si vojo kushi,si alende,se do te ngrihen 3 milion ilire,pra do te beheni 3 milion copeza .ja nje shembull sesi e mbron kushtetuten duke injoruar ato organe qe verifikojne sigurine kombetare.kaq ke sot ne dore dhe kaq ben.po te kesh me shume i ve flaken shqiperise dhe kushtetutes ne emer te mbrojtjes se kushtetutes.te te rroje kujtimi i spitalit partizan te çepanit.

  Përgjigju
 • Mona: 14/10/2020 16:30

  Mos u cudisni kur te marin dhe ndonje dekorate keta 382 anetaret e partise se Gjirit te Lalzit. Ndonjerin mund ta shofim anetar te gjykates kushtetuese si nje gjykate e anetaresise se LSI.

  Përgjigju
 • Meta: 14/10/2020 16:19

  Ketij temit kur do ti japesh shtetesi te huaj?Api tja leme ne dore Monikes?

  Përgjigju
 • alo alo: 14/10/2020 15:59

  Por por Presidenca eshte keshtjella e fundit dhe Presidenti eshte ai qe e mbron Kushtetuten sic mbrojti edhe floririn e shqiptareve... Ku jeni o LSI-sta, dilni more merreni ne mbrojtje Presidentin, shkruani se sa e do popullin dhe qe do japi edhe jeten per te. Mos lejoni more qe keta te Sorosit te genjejne se gjoja Ilir Meta ka shkelur ligjin. Po si mund te shkeli Ilir Meta kushtetuten kur e dime te gjithe se ai eshte simboli i pastertise, as ka vjedhur, as ka genjyer dhe eshte burre i beses qe nuk lepin aty ku ka peshtyer. Tregojini more ketyre kokpalarve se Ilir Meta eshte shqiponje mali nga Cepani i Skraparit.

  Përgjigju
 • Sondazhi i ditës:

  A duhet të marrë fund kaosi në kuvend?×

Lajmi i fundit

'Karrigia e pushtetit është një kafshë e egër', Rama: Ndëshkim për keqbërësit e veshur me pushtet

'Karrigia e pushtetit është një kafshë e egër', Rama: Ndëshkim për keqbërësit e veshur me pushtet