POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Ish-deputët e PD-së për potestën e mjekëve: Nuk ngrihen vetëm për dhunën

Ish-deputetët e Partisë Demokratike kanë dalë në mbështetje të mjekëve të cilët kanë dalë në protestë kundër dhunës ndaj tyre.

Bardha Spahia shpreh solidaritet për mjekët e Shkodrës. Ai thotë se mjekët nuk kanë siguri në punë dhe i mungojnë kushtet e përshtatshme për dhënien e shërbimit.

"Solidaritet me koleget mjeke te Shkodres. Kerkesat e kushtet i kane te njejta. Mjeket perballen me pasiguri ne pune, kushte jo te pershtatshme dhenie e marrje sherbimi, mungesa ne ilace e materiale, dhe page modeste per profesionin qe ushtrojne. Shtoji ketyre edhe korrupsionin permes PPP-ve e paaftesine e te perzgjedhurve per te bere politikat e duhura, figura e mjekut po behet me vulnerabel, pasi mbetet kontakti i vetem direkt me pacientin. #VemendjePerMjeket", shkruan Spahia.

Ndërsa Tritan Shehu thotë se protesta e tyre është shumë më e gjerë se sa kundër dhunës, mjekët protestojnë kundër kushteve me të cilat punojnë.

Mjeket e personeli shendetesor protestojne gjeresisht kunder denigrimit, duke kerkuar ndryshime thelbesore.Protesta e atyre e zhvilluar sot, eshte shume me e gjere se vetem kunder dhunes fizike mbi ta!

Pa asnje dyshim ajo eshte kunder situates tragjike e pa asnje perspektive te sistemit tone shendetesor, financimit Afrikano Qendror te tij dhe pagesave qesharake, kontrollit politik ekstrem mbi ate, presionit te rende shteteror mbi personelin, kushteve te veshtira teknike, mungeses se mbeshtetjes per aktivitet shkencore, kualifikime, zhvillim profesional etj.

Eshte gjithashtu edhe kunder politikave, qe po e koncentrojne kete sherbim vetem ne Tirane, boshatisjes se institucioneve ne  periferi, largimit prej qytetareve. Eshte kunder neperkembjes se dinjitetit te mjekeve, infermiereve etj, kunder fajesimit te pa drejte te tyre per te gjitha ato probleme, gje qe ka krijuar nje histeri denigruese, si gjenerator edhe te ngjarjeve te fundit kriminale”, shprehet Tritan Shehu.

m.v.
Komento