Konfindustria kërkoi hetim parlamentar për rritjen e çmimit të naftës, Meta: Shqetësim i drejtë, çmimi i lartë tregues i pranisë së karteleve e monopoleve

Konfindustria kërkoi hetim parlamentar për rritjen e çmimit të naftës, Meta: Shqetësim i drejtë, çmimi i lartë tregues i pranisë së karteleve e monopoleve

1643474415_ILIRMETA2.jpg

Presidenti Ilir Meta ka mbështetur kërkesën e Konfindustrias për nisjen e një hetimi parlamentar për rritjen e çmimit të naftës. Me një postim në Facebook, Meta shkruan se çmimi i lartë i naftës është tregues i pranisë së karteleve e monopoleve në treg.

"Mbështes plotësisht shqetësimin e drejtë të “Konfindustria” për situatën tepër kritike të rritjes së çmimit të karburanteve dhe të energjisë elektrike në vend, me pasoja shkatërruese afatshkurtra dhe afatgjata për qytetarët shqiptarë dhe ekonominë kombëtare. Duke vlerësuar konstatimin e “Konfindustria” se rritja e pajustifikuar e çmimeve është tregues i qartë i pranisë së karteleve, monopoleve dhe oligopoleve në treg, i bashkohem propozimit për ngritjen urgjente të një Komisioni Parlamentar për hetimin e shkaqeve dhe rolit të munguar të institucioneve ekzekutive dhe rregullatore përgjegjëse, me tipare të qarta të “kapjes së shtetit” dhe pranisë së korrupsionit në nivelet më të larta. Boll me justifikime të pavlera! Koha për të shpëtuar shqiptarët nga varfëria dhe Shqipërinë nga falimenti është tani!", shkruan Meta.

 


Lajmi kryesor:

Rritja e çmimit të karburantit, Konfindustria: Të bëhet hetim parlamentar! Rritja e njëkohshme dhe e përsëritur tregon se ka kartele e monopol


  • Sondazhi i ditës:

    Si e vlerësoni vendimin e Partisë Socialiste evropiane për të përjashtuar Ilir Metën nga Kongresi pas aleancës me Berishën?×

Lajmi i fundit

Komuniteti Politik Europian, Rama nga Praga: Të bashkuarit, rruga e vetme për të kaluar këtë periudhë krize! Europa në prag të një lufte të mundshme të Tretë Botërore

Komuniteti Politik Europian, Rama nga Praga: Të bashkuarit, rruga e vetme për të kaluar këtë periudhë krize! Europa në prag të një lufte të mundshme të Tretë Botërore