Kush rrezikon t'i refuzohet toka
 e '7501' në hipotekë /Rregullat

Kush rrezikon t'i refuzohet toka<br /> e '7501' në hipotekë /Rregullat
TIRANE- Titujt e pronësisë për tokat bujqësore do jepen vetëm pas verifikimit të tyre në bazë të përcaktimeve të ligjit nr. 9948, datë 7.7.2008, “Për shqyrtimin e vlefshmërisë ligjore të krijimit të titujve të pronësisë mbi tokën bujqësore”.

Përmes një vendimi të datës 9 dhjetor, Këshilli i Ministrave ka publikuar rastet kur toka bujqësore e përfituar përmes ligjeve 7501 dhe 8053 dhe familjet mund të procedojnë me marrjen e tapive, rastet kur duhet të plotësojnë apo korrigjojnë dokumentacionin, ashtu si dhe rastet kur pretenduesve u refuzohet dhënia e tapive.

“Kur, gjatë verifikimit, rezulton se regjistrimi ka mangësi apo është kryer në kundërshtim me ligjin, konstatimet e kryera, nga punonjësit që përpunojnë praktikat, i referohen regjistruesit, me shkrim, duke treguar, hollësisht, mangësitë e konstatuara”, thekson Vendimi i Qeverisë për dhënien e titujve të pronësisë për tokat bujqësore.
 
 

  • Sondazhi i ditës:

    PS pritet të rikandidojë shumicën e kryebashkiakëve aktualë, si mendoni?×

Lajmi i fundit

Lufta/ Britania plan për të dërguar predha uraniumi në Ukrainë, reagon Putin: Armë me përbërje bërthamore, Rusia do të reagojë nëse kjo ndodh

Lufta/ Britania plan për të dërguar predha uraniumi në Ukrainë, reagon Putin: Armë me përbërje bërthamore, Rusia do të reagojë nëse kjo ndodh