Mafia e tjetërsimit të pronave, kryebashkiaku i Lezhës, Fran Frrokaj përfundon në gjyq si i pandehur

Mafia e tjetërsimit të pronave, kryebashkiaku i Lezhës, Fran Frrokaj përfundon në gjyq si i pandehur

Kryebashkiaku demokrat i Lezhës, Fran Frrokaj

LEZHË - Ka përfunduar në gjykatë si i pandehur kryebashkiaku i PD në Lezhë, Fran Frrokaj, me akuzën e shpërdorimit të detyrës, pasi dyshohet se është pjesë e skemës së tjetërsimit të pronave në zonën e Shëngjinit. Mes 20 personave të marrë të pandehur është dhe xhaxhai ish-deputetit të PS Arben Ndoka, i arrestuar katër ditë me parë për tjetërsim të pronave në Kune dhe Mali i Recit në Lezhë.

Gjok Ndoka është marrë i pandehur së bashku me 19 persona të tjerë. Mes të pandehurve dhe Bledar Cara, ish-kryeregjistruesi i hipotekës Lezhë, që dilte dhe në përgjimet e bëra nga prokuroria e Krimeve të Rënda për dosjen e arrestimit të 44 personave. 

Në gjyq si të pandehur:

Fran Frrokaj, i biri i Gjon dhe i Marte, lindur me 29.03.1966, ne Lezhe, kombësia dhe  shtetësia Shqiptare, arsimi i larte, gjendja familjare i martuar, profesioni kryetar i Bashkise - Lezhe, banues qarku Lezhe, komuna Shenkoll, fshati Barbulloje, i pa denuar me pare, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Shperdorimit te detyres” ne bashkepunim, vepra penale te parashikuar nga neni 248-25  te Kodit Penal.

Enver Hafizi, i biri i Sulejman dhe i Bedrije, lindur me 28.10.1956, ne Lezhe, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi i larte, gjendja familjare i martuar, profesioni n/kryetar i Bashkise Lezhe, banues  qarku Lezhe, Bashkia Lezhe, lagja “Beselidhja”, i pa denuar me pare, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Shperdorimit te detyres” ne bashkepunim, vepra penale te parashikuar nga neni 248-25  te Kodit Penal.

Juxhina Mema, e bija e Halim dhe e Vjollca, lindur me 10.08.1993, ne  Gramsh, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi i larte (fizioterapi), gjendja familjare e pa martuar, profesioni ish specialiste prane sektorit te kadastres ne Bashkine Lezhe,  banues qarku Elbasan, Bashkia  Gramsh, lagja “Llapushaj”, e pa denuar me pare, e identifikuar me ID me nr. 030761399/J35810108F, date leshimi 21.02.2011, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Shperdorimit te detyres” ne bashkepunim, vepra penale te parashikuar nga neni 248-25  te Kodit Penal.

Ardenis Haxhia, i biri i Osman dhe i Dave, lindur me 18.06.1989, ne Lezhe, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi i larte, profesioni jurist prane Bashkise Lezhe, gjendja familjare i pa martuar, banues  qarku Lezhe, Bashkia Lezhe, lagja “Beselidhja”, i pa denuar me pare, i identifikuar me ID me nr. 025050550/I90618040P, date leshimi 23.04.2009, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Falsifikimit te dokumenteve”, vepra penale te parashikuar nga neni 186/2  te Kodit Penal.

Gjok Ndoka, i biri i Gjon, dhe i Dile, lindur me 28.07.1966, ne Lezhe, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi i larte, profesioni Kryetar i Keshillit te Qarkut Lezhe, gjendja familjare i martuar, banues  qarku Lezhe, Bashkia Lezhe, i pa denuar, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Shperdorimit te detyres” dhe “Falsifikimit te dokumenteve”, vepra penale te parashikuar nga neni 248 dhe 186/3  te Kodit Penal.

Eduart Leka, i biri i Gjon dhe i Marie, lindur me 13.11.1973, ne fshatin Gjader - Lezhe, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi i larte, gjendja familjare i martuar, profesioni ish - sekretar prane ish - Komunes Shengjin - Lezhe, banues qarku Lezhe, Bashkia Lezhe, lagja Beselidhja, i pa denuar me pare, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Shperdorimit te detyres”, vepra penale te parashikuar nga neni 248 te Kodit Penal.

Artan Djala, i biri i Ymer dhe i Drita, i datelindjes 14.06.1972 lindur dhe banues ne fshatin Shenkoll-Lezhe, me arsim te larte, profesioni ish rregjistrues prane ZVRrP.P Lezhe , me kombesi dhe shtetesi Shqiptare, i pa denuar me pare, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Shperdorimit te detyres” ne bashkepunim, vepra penale te parashikuar nga neni 248-25  te Kodit Penal.

Ermando Jakaj, i biri i Nikoll dhe i Dile, i datelindjes 28.01.1983 lindur dhe banues ne fshatin Zejmen - Lezhe, me arsim te larte, profesioni ish jurist prane ZVRrP.P Lezhe me kombesi dhe shtetesi Shqiptare, i pa denuar me pare, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Shperdorimit te detyres” ne bashkepunim, veprer penale te parashikuar nga neni 248-25  te Kodit Penal.

Bledar Cara, i biri i Simon dhe i Prene, i datelindjes 30.05.1981 lindur dhe banues ne lagjen Skenderbeg Bashkia - Lezhe, profesioni jurist prane ZVRR.P.P.Lezhe, me kombesi dhe shtetesi Shqiptare, i pa denuar me pare, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Shperdorimit te detyres” ne bashkepunim, vepra penale te parashikuar nga neni 248-25 te Kodit Penal.

Frrok Frroku, i biri i Mark dhe i Drane, lindur me 25.07.1943, ne fshatin Sukaxhi - Lezhe, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi kater klase, gjendja familjare i martuar, banues  qarku Lezhe, Bashkia Mamurras, i pa denuar me pare, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Falsifikimit te dokumenteve”, vepra penale te parashikuar nga neni 186/2 te Kodit Penal.

Ndue Frroku, i biri i Frrok dhe i Gjele, lindur me 10.05.1964, ne fshatin Sukaxhi - Lezhe, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi kater klase, gjendja familjare i martuar, banues  qarku Lezhe, Bashkia Mamurras, i pa denuar, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Falsifikimit te dokumenteve”, vepra penale te parashikuar nga neni 186/2 te Kodit Penal.

Gjin (Vasil) Frroku, i biri i Frrok dhe i Gjele, lindur me 22.08.1966, ne fshatin Sukaxhi - Lezhe, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi kater klase, gjendja familjare i martuar, banues  qarku Lezhe, Bashkia Mamurras, i pa denuar, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Falsifikimit te dokumenteve”, vepra penale te parashikuar nga neni 186/2 te Kodit Penal.

Martin Frroku, i biri i Frrok dhe i Gjele, lindur me 22.01.1974, ne fshatin Sukaxhi - Lezhe, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi kater klase, gjendja familjare i martuar, banues  qarku Lezhe, Bashkia Mamurras, i pa denuar, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Falsifikimit te dokumenteve”, vepra penale te parashikuar nga neni 186/2 te Kodit Penal.

Lek Frroku, i biri i Frrok dhe i Gjele, lindur me 31.05.1971, ne fshatin Sukaxhi - Lezhe, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi kater klase, gjendja familjare i martuar, banues  qarku Lezhe, Bashkia Mamurras, i pa denuar, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Falsifikimit te dokumenteve”, vepra penale te parashikuar nga neni 186/2 te Kodit Penal.

Vasil Gjoni, i biri i Fran dhe i Drane, lindur me 05.09.1957, ne fshatin Gryke-Lumi - Lezhe, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi kater klase, gjendja familjare i martuar, banues  qarku Lezhe, Njesia Administrative Shengjin Lezhe, i pa denuar, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Falsifikimit te dokumenteve”, vepra penale te parashikuar nga neni 186/2 te Kodit Penal.

Pjeter Gjoni, i biri i Fran dhe i Drane, lindur me 12.04.1950, ne fshatin Sukaxhi - Lezhe, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi kater klase, gjendja familjare i martuar, banues  qarku Lezhe, Bashkia Mamurras, i pa denuar, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Falsifikimit te dokumenteve”, vepra penale te parashikuar nga neni 186/2 te Kodit Penal.

Zef Gjini, i biri i Ndue dhe i Mrike, lindur me 11.05.1959, ne fshatin Dom - Puke, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi i mesem, gjendja familjare i martuar, profesioni i pa pune, banues qarku Lezhe, Bashkia Lezhe, lagja Nene Tereza, i pa denuar me pare, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Falsifikimit te dokumenteve”, vepra penale te parashikuar nga neni 186/2 te Kodit Penal.

Renato Malotaj, i biri i Zef dhe i Lize, lindur me 24.06.1989, me banim ne ishull-Shengjin, Lezhe, i pa denuar me pare, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Falsifikimit te dokumenteve”, vepra penale te parashikuar nga neni 186/2 te Kodit Penal.

Luigj Paloka, i biri i Prek dhe i Lule, lindur me 02.03.1942, ne fshatin Berdice -Shkoder, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi i mesem, gjendja familjare i martuar, profesioni punonjes topograf (pensionist qe nga viti 2007) banues qarku Lezhe, Komuna Balldre, fshati Balldre i ri, i  denuar me pare per vepren penale te parashikuar nga enni 186/3 te K.Penal, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Falsifikimit te dokumenteve”, vepra penale te parashikuar nga neni 186/3 te Kodit Penal.

Nikoll Tinaj, i biri i Gjergj dhe i Lene, lindur me 04.02.1960, në fshatin Vermosh - Shkoder, gjinia mashkullore, kombësia shqiptare shtetësia shqiptare, arsimi tetevjeqar, profesioni i pa pune,  banues qarku Lezhe, komuna Shengjin, lagj “Shaljaneve”, i padënuar, e identifikuar me ID me nr.025246208 date leshimi 05.05.2009, nr. cel 0686387587, i cili dyshohet se ka konsumuar elementet e vepres penale te “Falsifikimit te dokumenteve”, vepra penale te parashikuar nga neni 186/2 te Kodit Penal.

Me vendimin nr 28, date 19.09.2001 Komisioni i Kthimit dhe Kompensimit te Pronave Qarku Lezhe ka vendosur:

Tju njohe trashegimtareve ligjore te te ndjerit  Gjergj Mark Prela sipas deshmise se trashigimise me nr 1239, date 17.11.1994 pronesin mbi nje siperfaqe toke pyll prej 407 dylym, toke e cila ndodlet ne  vendin e quajtur Mali i Shengjinit ne parcelat pyjore  nr 50 dhe nr 61, duke percaktuar dhe kufizimet e kesaj siperfaqe.

Tju ktheje  trashegimtareve ligjore te te ndjerit  Gjergj Mark Prela siperfaqen e tokes  prej 385 dylym, siperfaqe e cila eshte ne zerin kadastral pyll duke percaktuar dhe kufizimet e kesaj siperfaqe toke e cila ndodhet ne vendin e quajtur Mali i Shengjin.

Te kompensoje ne oblikacione shteterore trashegimtaret e te ndjerit Gjergj Prela per nje siperfaqe toke prej 22000 m2 ne vleren 462 000(katerqind e gjashtedhje e dy mije) leke.

Shtetasi Pjeter Prela ne kallzimin e tij  sqaron se pasuria e cila u eshte kthyer nga Komisioni i Kthimit dhe Kompensimit Lezhe eshte ndare nga trashegimtaret ligjore dhe pjesa takuese ne kete prone  e ketij shtetasi  ne siperfaqe prej 14 504 m2 eshte e rregjistruar ne ZVRRPP Lezhe  me nr 552/6, zona kadastrale 2569, volumi 7, faqe 218.

Ngjitur me pasurine e tij persona te ndryshem me dokumenta te fallsifikuara  kane bere rregjistrimin e nje siperfaqe, siperfaqe e cila eshte shkemb dhe rere duke e paraqitur si toke are dhe e kane rregjistruar ne ZVRRPP Lezhe ne nje kohe qe toka eshte rere  dhe shkemb. Rregjistrimi i kesaj siperfaqe toke eshte bere ne kundershtimin me ligjin  dhe per kete arsye duke qene se nga ky veprim i cenohen interesat e tij e te biznesit, gjithashtu  cenohen dhe interesat e shtetit.

Komento

KUJDES! Nuk do të publikohen komente që përmbajnë fjalë të pista, ofendime personale apo etiketime mbi baza fetare, krahinore, seksuale apo që shpërndajnë urrejtje. Në rast shkelje të rëndë të etikës, moderatorët e portalit mund të vendosin të bllokojnë autorin e komentit, të cilit do t'i ndalohet nga ai moment të komentojë te Shqiptarja.com

Komente

 • Fraiku: 25/10/2018 00:14

  Ky fytyre qen duhej te ishte ne burg si gjithe te tjeret. Eshte mekst qe se hetuan krimet e renda.

  Përgjigju
 • ShukriBrekGrisuri.: 24/10/2018 21:27

  Juxhina Mema, e bija e Halim dhe e Vjollca, lindur me 10.08.1993, ne Gramsh, kombësia dhe shtetësia Shqiptare, arsimi i larte (fizioterapi), gjendja familjare e pa martuar, profesioni ish specialiste prane sektorit te kadastres ne Bashkine Lezhe, banues qarku Elbasan FIZIOTERAPISTE ARSIMI. PUNËSUAR SI RREGJISTRUESE NE KADASTËR. O SHTET ROBQIR QË SU BËRE NJË HERË!!!

  Përgjigju
 • Diku: 24/10/2018 16:21

  Me kater klase shkolle punonjes bashkie ne mamurras ku ka shku ai vend.militant partie i shperblen me vende pune.eshte te marrish litarin te besh vet vrasje kur i degjon keta histori per shqiperin ku eshte katandisur per 30 vjet....

  Përgjigju
 • sapa: 24/10/2018 16:19

  Te jemi te bindur se asgje nuk ju ndodh.Do dalin jashte si gjithe hajdutet tjere te meparshem.Ai qe ka mend ne koke e kuptón se eshte e pamundur ta vesh kete popull te superkorruptuar nen kontroll.

  Përgjigju
 • resmi kryeziu: 24/10/2018 15:21

  profesioni- kryetar bashkie haaaaaaaa qr

  Përgjigju
 • Sondazhi i ditës:

  A besoni se SPAK do të bëjë drejtësi për 21 janarin?×

Lajmi i fundit

Eksperti i PD-së: Rënia e Euros rrit çmimet, qeveria të jetë më e kujdesshme me kursi

Eksperti i PD-së: Rënia e Euros rrit çmimet, qeveria të jetë më e kujdesshme me kursi