POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Maqedonia njeh zyrtarisht Juan Guaidon si president të përkohshëm të Venezuelës

Juan Guaido i njohu si president i përkohshëm nga disa vende

Ministri i Punëve të Jatshme, Nikolla Dimitrov njoftoji përmes një shkrimi në Tëiter se Maqedonia në përputhje me Kushtetutën mbështet dhe njeh Juan Guaidon si president të përkohshëm të Venezuelës, me qëllim të organizimit të zgjedhjeve presidenciale të lira, të drejta, dhe demokratike”. Pas skadimit të ultimatumit të vënë Nicolas Maduros nga disa shtete të tjera të BE-së për zgjedhje të reja presidenciale në Venezuelë të cilat u kërkua të ishin të lira e të drejta, gjithnjë e më shumë vende të BE shprehin mbështetjen e tyre për presidentin e vetëshpallur Juan Guaido si president të përkohshëm. Ai gjithashtu është njohur edhe nga SHBA

Gjithashtu Guaido është njohur pak ditë më parë nga qeveritë Shqiptare dhe Kosovare si president i përkohshëm.


Al.Çe/Shqiptarja.com
Komento