z

Mësimi rinis me angazhim maksimal të shërbimit psiko-social

Sot ka rinisur procesi mësimor me një angazhim të plotë të psikologëve, mësuesve, oficerëve të sigurisë, stafeve pedagogjike dhe prindërve, duke organizuar biseda, aktivitete dhe veprimtari në funksion të të gjithë nxënësve dhe veçanërisht të atyre që kanë pasur pasoja nga tërmeti i 26 nëntorit.

Gjatë realizimit të këtyre veprimtarive në institucionet arsimore, po trajtohen edhe modulet dhe planet e veprimit të ardhur nga MASR, nëpërmjet një plani konkret e të detajuar që u është dërguar shkollave nga Njësitë e Shërbimit Psiko-Social.

Shërbimi Psiko-Social, me mbi 340 punonjës në terren, është duke asistuar të gjitha shkollat në Republikën e Shqipërisë, ndërsa më parë kanë zhvilluar edhe një seri trajnimesh nga pedagogë të Fakultetit të Shkencave Sociale, UT.

Në këtë ditë të rikthimit të procesit mësimor po punohet me udhëzimin për ndihmën e parë psikologjike për fëmijët sipas grup moshave të ndryshme/asistencë gjithashtu për mësues; orë më relaksuese dhe zbavitëse për nxënësit; evidentimin e rasteve konkrete nëpër shkolla; raportimi online në fund të ditës etj.


Lajmi kryesor:

Rinisi sot procesi mësimor edhe në zonat më të prekura nga tërmeti i 26 nëntorit


  • Sondazhi i ditës:

    Armët që sjellin vrasje! A duhen ndëshkuar më ashpër poseduesit e tyre?×

Lajmi i fundit

John

Denoncimi i PD-së: Mësuesit punojnë si 'skllevër' me orë të tejzgjatura! Nuk ka asnjë investim nga qeveria