Milano mbledh më të mirët e
arteve figurative shqiptare

Milano mbledh më të mirët e <br />arteve figurative shqiptare
MILANO - Më datë 4 dhjetor 2012 ora 18.00 Fondacioni Kodra në Milano prezanton ekspozitën kolektive “Io Cerco l’Orizonte Lontano” (Unë kërkoj horizontin larg), e kuruar nga Fani Zguro, në të cilën marrin pjesë artistët Ibrahim Kodra, Gjelosh Gjoka, Adrian Paci, Anri Sala, Dalip Kryeziu dhe Eltjon Valle. Kjo ekspozitë kolektive konsiston në prezantime mediumesh të ndryshme si pikturë, skulpturë, fotografi dhe video art.

Për publikun milanez Fondacioni Kodra çel hapësirat e veta, jo vetëm për të mundësuar një panoramë të artit bashkëkohor shqiptar, por edhe për t’i ofruar mundësinë këtij publiku të njihet më së miri me modalitetin dhe veprën e artistit tashmë legjendar Ibrahim Kodra.

Titulli i ekspozitës “Io Cerco l’Orizonte Lontano” marrë prej njërës nga veprat e Ibrahim Kodrës, kërkon të ilustrojë atmosferën e kësaj ekspozite, sepse artistët pjesëmarrës e kanë bërë moto të vetën këtë titull në art dhe në jetë.

Duke bërë një seleksionim jo të rastësishëm në këtë ekspozitë prezantohen artistë shqiptarë të cilët kanë ditur të triumfojnë në sistemin hermetik të artit.

Artistë këta aspak sedentarë, por në një kontekst të mirëfilltë ndërkombëtar. Në këtë ekspozitë ata bashkëngjisin emrat e tyre titanë në shtëpinë e një legjende që i mirëpret.

Ekspozita do të qëndrojë e hapur për publikun përgjatë gjithë muajit Dhjetor.

pikture e Ibrahim kodres
(Ibrahim Kodra, Entrata nel paradiso, 50x40cm, olio su tela, 2003)


* President i Fondacionin Ibrahim Kodra

  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se arrihet objektivi i qeverisë për pagë mesatare 900 euro?×

Lajmi i fundit

Kërkohej nga drejtësia italiane për trafik droge dhe pjesëmarrje në organizatë kriminale, arrestohet 48 vjeçari në Tiranë! Pritet eksdradimi i tij

Kërkohej nga drejtësia italiane për trafik droge dhe pjesëmarrje në organizatë kriminale, arrestohet 48 vjeçari në Tiranë! Pritet eksdradimi i tij