Ndryshimet në Kodin Rrugor, debat për parkimet private! Gështenja: S’mund t'i lihet vetëm privatit! Pëllumbi: E caktojnë bashkitë

Komisioni i Veprimtarisë Prodhuese po diskuton ndryshimet në Kodin Rrugor. Edhe pse ka një dakordësi mes mazhorancës dhe opozitës për amendimet ligjore, në diskutimin nen për nen palët kanë debatuar për ndarjen e parkimeve mes privatit e publikut. Sipas PD, ajo duhet të jetë 50% me 50% ndarja hapësirës. PS ka pranuar parimisht kërkesën, por detajimin e saj, se si do ndahet në zona apo rrugica, është një tagër i Këshillit Bashkiak.

Lefter Gështenja: Ndarja bëhet o nivel bashkie, o nivel zone, o nivel rrugice. Tani, nivel bashkie është problem, pasi bashkia e zë me privatin gjithë qendrën dhe zonën e banuar dhe zonën rurale të qytetit e lë publike dhe skemi favorizuar interesin publik. Ne si PD, mendojmë në nivel zone, por duhet të diskutojmë nëse do jete ndarja dhe nivel rruge, pra gjysma e rrugës privat, gjysma publike, apo nivel lagje, dhe Bashkia vlerëson ndarjen. Ne jemi dhe për 60% publiku, 40% privati.

Arben Pëllumbi: Ndarja me detaje është tagër i Këshillave Bashkiak. Bijem dakord që në nivel bashkie na krijon të tjera problematika, por në nivel zone mund ta lëmë parimisht dhe detajimin nëse do jemi në nivel rruge apo jo, ja lëmë bashkisë, ne smund ti hymë këtij debati.


Lajmi kryesor:

Avokati i popullit! Baçi: Alibeaj ka marrëveshje me PS, mos i jepni kaq oksigjen


A.M./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    Arrestimi i zyrtares së Shëndetësisë, a po e lufton SPAK korrupsionin?×

Lajmi i fundit

ZYRTARE/ Real Madrid njofton largimin e Benzema pas 14 vitesh

ZYRTARE/ Real Madrid njofton largimin e Benzema pas 14 vitesh