POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Banorët e Rrajcës në protestë për tokat: Firma gjermane i ka marrë pa miratimin tonë

Banorët e fshatit Rrajcë kanë protestuar para Bashkisë së Prrenjasit me pretendimin se u janë marrë rreth 700 hektarë tokë në mënyrë të padrejtë dhe pa pëlqimin e tyre nga firma gjermane Agro-Map në fshatin Rryen.

Duke paraqitur edhe dokumentet e pronësisë, banorët kanë akuzuar pushetin lokal për përvetësim dhe abuzim me pronat e tyre. 

Dokumentat e treguar nga banorët

 

Dokumentat e treguar nga banorët

Protesta e sotme ka në thelbin e saj problemin e grabistjes së pronave, e cila ka filluar 28 vite më parë.

Shprehen banorët e zonës

 

Ne disponojmë dokumentacion. I pari që kemi daton në vitin 1946. Janë prona private tonat. Tapia më e madhe që ekziston është emërtimi i tyre sipas fisëve.

Shprehen banorët e zonës

Toka është e jona. Gjysmën na e morën maqedoansit, gjysmën na e mori firma gjermane, ku do të shkojmë ne të Rracjës kur ai del me automatik?

Shprehen banorët e zonës

Kyetarja e Bashkisë së Prrenjasit, Miranda Rira ka reaguar për protestën e banorëve duke e cilësuar me prapavijë politike. Rira sqaron se sipërfaqja që pretendojnë banorët nuk është në pronësi të bashkisë, por të Ministrisë së Mjedisit dhe Zonave të Mbrojtura, pasi fusha e Rryenit është pjesë e parkut kombëtar Shebenik-Jabllanicë.

Firma ka bërë një aplikim në zonat e mbrojtura pranë Ministrisë së Mjedisit. Dhe me datë 29.05.2017 është lidhur një kontratë për dhënien në përdorim të zonës së mbrojtur. Kjo kontratë tregon se kush është pronari i vërtetë.

Miranda Rira, Kryetare e Bashkise Prrenjas

 

ke.mu./b.ha.
Komento

Komente

  • kundershtues: 30/08/2018 00:25

    PERZENI TE HUAJT,,,ATA NUK KANE PUNE KETU, TE SHKOJNE NE VENDIN E TYRE ,,SHQIPERIA ESHTE E JONA,,MOS LEJONI SHITJEN E SHQIPERISE ,,MOS HARRONI SHPREHJEN E BALLIT KOMBETAR,SHQIPERIA E SHQIPTAREVE ----VDEKJE TRADHETAREVE..///

    Përgjigju
  • RRAJCARI: 29/08/2018 22:37

    PO ESHTE SHTET AJO TOKE OR RRAJCARE,KOT SA LODHENI E KA MBAJTUR RAMIZI SHTET QE ME 91.

    Përgjigju