Hapet konsullata e Republikës së Shqipërisë në Maqedoninë e Veriut / VENDIMI

1582148031_MAQEDONIA.jpg

Republika e Shqipërisë ka vendosur të hapë konsullatën e saj në Maqedoninë e Veriut. Vendimi i mor në mbledhjen e sotme të qeverisë, ku u përcaktua hapja e saj në Strugë. Qeveria vendosi se shpenzimet për hapjen e këtij posti konsullor do të përballohet nga buxheti i vitit 2020.

Vendim për hapjen e konsullatës së përgjithshme të republikës së Shqipërisë në Strugë, Republika e Maqedonisë së Veriut

Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të nenit 21, të ligjit nr.23/2015, “Për shërbimin e jashtëm të Republikës së Shqipërisë”, me propozimin e Kryeministrit dhe ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme, Këshilli i Ministrave

Vendosi:

1. Hapjen e Konsullatës së Përgjithshme të Republikës së Shqipërisë në Strugë, Republika e Maqedonisë së Veriut.
2. Shpenzimet për hapjen e këtij posti konsullor të përballohen nga buxheti i vitit 2020, miratuar për Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme.
3. Ngarkohet Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme për zbatimin e këtij vendimi.

Ky vendim hyn në fuqi pas botimit në “Fletoren zyrtare”.


Lajmi kryesor:

Nga kreu i AMF, plani kombëtar i integrimit tek lëvizja e lirë me një vend të Europës! Vendimet që u morën në mbledhjen e qeverisë


m.v./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    Nga e hëna duhet leje për të dalë nga shtëpia, a është ky një vendim i duhur i qeverisë?