POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Stoltenberg kundër Ushtrisë së Kosovës: Palët të sigurojnë se ky vendim nuk do të shkaktojë tensione në rajone

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg ka reaguar ashpër ndaj krijimit të Forcave të Armatosura të Republikës së Kosovës. Në një postim në rrjetin social "Twitter", Stoltenberg shkruan se e kundërshton vendimin e krijimit të Ushtrisë në Kosovë, ndonëse thotë se erdhi si pasojë e shqetësimeve të shprehura nga NATO. Në fund, ai shkruan se të gjitha palët tanimë duhet të garantojnë se krijimi i Ushtrisë në Kosovë nuk do të rrisë tensionet në rajon. 

Stoltenberg edhe përpara ditës së sotme historike për Kosovën, është shprehur kundër krijimit të Ushtrisë. "Të gjithë aktorët politikë përgjegjës në rajon duhet të përqëndrohen në përparimin e reformave dhe në dialog. E përsëris thirrjen time për Prishtinën dhe Beogradin që të mbeten të qetë dhe të përmbahen nga çdo deklaratë apo veprim që mund të çojë në përshkallëzim. NATO vazhdon të mbështesë dialogun e sponsorizuar nga BE midis Beogradit dhe Prishtinës si zgjidhja e vetme politike e qëndrueshme për rajonin", ka deklaruar pak ditë më parë Stoltenberg pas një takimi të jashtëzakonshëm NATO-Ukrainë.

Postimi i  Jens Stoltenberg në rrjetin social "Twitter"

a.s.
Komento